Alink&Plukaard

As the world Tsjechov
Datum
wo 13 december 2017
Tijdstip
20:30
Locatie
USVA , Munnekeholm 10, 9711 JA Groningen

Prijstabel voor Alink&Plukaard

Ongeplaceerd

Normaal € 12.00
CJP/Collegekaart € 9.00
Normaal CJP/Collegekaart
Ongeplaceerd € 12.00 € 9.00

Prijs inclusief servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Geestige, persoonlijke mix tussen Tsjechov en nu
Toneel is absoluut niet saai en stoffig, dat bewijst Alink&Plukaard maar weer. Het jonge duo maakt een breed publiek deelgenoot van het werk van bekende schrijvers als Molière, Tsjechov en Edward Albee en vermengt dat met een gros aan eigentijdse scènes en anekdotes uit hun eigen leven. Zo ook in ‘As the world Tsjechov’, een cabareteske, persoonlijke en humoristische voorstelling die vorig seizoen hoge ogen gooide bij publiek en pers. In een geestige mix tussen Tsjechov en nu wordt een intiem portret geschetst van twee zoekende, jonge mensen die overlopen van ambitie en idealen, maar daarmee het gevaar lopen de realiteit uit het oog te verliezen.
Yara Alink en Sander Plukaard studeerden in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Als Alink&Plukaard maakten zij eerder ‘Who is/We are/Wanna be like Martha & George’ en ‘De Mensenhater’, waarmee ze in 2014 de Fringe Bronze Award in de wacht sleepten. “Het transparante spel van Alink en Plukaard is soms zo naturel dat het bijna één grote improvisatie lijkt.” (Het Parool ****)

tekst: Anton P. Tsjechov, Yara Alink en Sander Plukaard | regie: Koos Terpstra | idee en spel: Yara Alink en Sander Plukaard | scenografie: Marjolijn Brouwer | lichtplan: Roelof Pothuis