Alter Bridge

+ support
Datum
wo 11 oktober 2017
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

LET OP: kaarten worden uitsluitend verkocht via Ticketmaster. De kaartverkoop start woensdag 19 juli. De kaarten zijn 51,45  (inc. 4.45 servicekosten) per stuk.

Helden zetten alles op alles om te slagen. Hun wil, moed en overgave kan het beste in de wereld om hen heen naar boven halen. Zo ook de rockhelden van Alter Bridge.

Helden

Op hun laatste album, ‘The Last Hero’, wordt meer dan duidelijk waarom de connectie met de heldenwereld bestaat voor de heren van Alter Bridge. Niet alleen thematisch, maar ook op muzikaal vlak is het album de nalatenschap van de heroïsche kunsten van de vier bandleden van Alter Bridge: Myles Kennedy (zang, gitaar), Mark Tremonti (gitaar, zang), Brian Marshall (bas) en Scott Phillips (drums). Na album ‘Fortress’ uit 2014 was het ook wel tijd om wat kunsten uit de kast te halen. ‘Fortress’ was flink bejubeld: een nummer 12 notering in de Billboard Top 200, 30.000 verkochte exemplaren in de eerst week van de release en lovende kritieken van o.a. The Guardian, Loudwire en Ultimate Guitar. Classic Rock Magazine noemde het zelfs “the best thing [Alter Bridge] has ever done.” De opvolger van ‘Fortress’ had dus flinke schoenen te vullen!

Het nieuw album

Met ‘The Last Hero’ bewijzen de heren maar weer dat ze nog altijd beter kunnen. Toen de vier mannen in 2016 bij elkaar kwamen was het doel voor ogen meer dan helder: een beter album dan ‘Fortress’ uitbrengen. Deels kwam die verbetering door muzikale vernuftigheid. Met frisse technieken, wat alternate tunings en het gebruik van een 7-strings gitaar heeft het album een muzikale impuls gekregen. De andere positieve verbetering zit hem in het thema van het album. Met de huidige perikelen in de V.S. is het heldenthema meer dan ooit tevoren van toepassing. Of het nou de behoefte aan, het ontbreken van of het waarderen van helden is, alles zit in het album. Het is een ware tribute en call to action in een.

Voor de fans hoopt Alter Bridge op deze manier episch te blijven. Zoals Tremonti aangeeft, “we hebben opnieuw geprobeerd om de grenzen te verleggen. Geen enkel arrangement wordt typisch.” En dat hebben ze zeker gedaan. Tijd nu om dit live te aanschouwen!

Check voor meer info de website van Alter Bridge.

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen

 

Tickets are solely sold via Ticketmaster.