Artemis Quartett

Avontuurlijk kwartetspel

Klassiek
Datum
ma 9 december 2013
Tijdstip
20:15 22:15 Inleiding om 19:00
Locatie: 
De Oosterpoort
  • Artemis Quartet: Schubert String Quartets "Rosamunde Death" and the "Maiden Quartet in G major"

Haydn: Strijkkwartet in C op. 20 nr. 2 / Bartók: Strijkkwartet nr. 5 / Schubert: Strijkkwartet nr. 15 in G, D887

Avontuurlijk kwartetspel
Het Duitse Artemis Quartett staat al vele jaren op eenzame hoogte. In de zomer van 2012 zei eerste violiste Natalia Prishepenko het kwartet vaarwel, maar met haar vervangster Vineta Sareika werd een fantastische doorstart gemaakt. Daarnaast verscheen er ook nog een prachtige, door de Volkskrant met vijf sterren bekroonde cd met de laatste drie strijkkwartetten van Schubert. Diens naam prijkt ook tijdens dit concert op het programma. Schuberts laatste strijkkwartet, het meeslepende ‘Strijkkwartet nr. 15’ heeft de grandeur én de lengte van een symfonie. Het is nu eens onheilspellend, dan weer lichtvoetig. Concert i.s.m. De Groningsche Muziekvereeniging. Lees hier alvast het programmaboekje.

“Het Artemis Quartett heeft een avontuurlijke en karaktervolle visie op Schubert. Geweldig, gedreven spel.” Luister over de Schubert-cd (september 2012)

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding door Paul Herruer. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Tips voor u