Chris Dave & The Drumhedz

Datum
ma 27 november 2017
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Chris Dave & The Drumhedz

Ongeplaceerd

Normaal € 18.00
Normaal
Ongeplaceerd € 18.00

Prijs exclusief € 2.50 servicekosten

Chris “Daddy” Dave is niet onbekend met de wereld. Hij speelde niet alleen samen maar nam in vele gevallen ook platen op met artiesten als Adele, Maxwell, D’Angelo, Beyoncé, Lupe Fiasco, TLC, Erykah Badu, Common, Toni Braxton en Ed Sheeran. En daarnaast is hij door The Rolling Stone ook nog eens opgenomen in de lijst met 100 beste drummers allertijden.

Dave’s excentrieke manier en stijl van drummen, en zijn capaciteit om zich aan te passen aan elke gewenste muzikale setting, of het nou gaat om jazz, hiphop of R&B, maakt hem absoluut uniek. Hij brengt zijn eigenzinnige sound mee naar elke productie en creëert daarmee een vibe die alleen hij kan claimen.

Jeugd

Chris Dave is geboren in Houston, Texas en begon daar in de jaren ’80 aan zijn muziekcarrière. Op klassieke wijze begon hij met spelen in de kerkband, geïnspireerd door de jazzmuziek van legendes als Miles Davis en John Coltrane die hij samen met zijn vader beluisterde. Hij floreerde als drummer en wist af te studeren aan Houston’s prestigieuze High School for the Performing and Visual Arts. Hij vervolgde zijn middelbare schoolcarrière daarna aan Howard University in Washington D.C. waar hij, in samenwerking met Prince-geallieerde Jimmy Jam en Terry Lewis, begon aan de R&B band Mint Condition. En daarmee was de deur geopend.

The Drumhedz

Chris Dave and the Drumhedz is een muzikaal collectief onder leiding van Dave dat continue wisselt qua bezetting. De shows van dit collectief nemen het publiek mee op een reis door verscheidene genres. Ze spelen eigen nummers maar zetten ook covers van o.a. Jimi Hendrix, D’Angelo en Radioheid op de planken. Altijd energiek en nooit hetzelfde.

Ditmaal samen met collega’s Frank Moka (percussie), Kebbi Williams (saxofoon), Saunders Sermons (trombone en zang), Nick McNack (bas) en Bobby Sparks (toetsen) komt Chris Dave in De Oosterpoort doen waar hij goed in is: drummen. EeZorg dat je er bij bent!

Curious? Ga dan naar Chris Dave’s website.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl.