dEUS – Soft Electric Netherlands Tour

+ support: DJ Aldo Struyf 1 recensie
Datum
zo 29 november 2015
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

De Belgische rock- en indieband dEUS komt dit najaar terug naar Nederland met de ‘dEUS – Soft Electric tour’.

De in 1989 opgerichte band dEUS ontwikkelde al snel een geheel eigen stijl die bestaat uit een spannende combinatie van avant-garde, blues, jazz, folk en pop. De Antwerpse rockgroep heeft in de afgelopen twee decennia een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met maar liefst zeven studioalbums met daarop bekende hits als ‘Instant Street’ en ‘Nothing Really Ends’. Vorig jaar kwam daar nog een compilatiealbum, ‘Selected Songs 1994-2014’, bij met een speciale selectie van dertig van de beste songs. De band staat regelmatig als headliner op grote festivals, maar doet daarnaast ook graag de clubs aan. dEUS put uit een rijk repertoire en zorgt er altijd voor dat ook de minder voor de hand liggende nummers ten gehore worden gebracht.

dEUS zal zich tijdens deze tour van een geheel nieuwe kant laten zien. De Belgische band gaat vooral songs uit de zachtere kant van hun discografie ten gehore brengen. Dit zijn nummers die tot op heden zelden live zijn gespeeld!

Website dEUS

 

Support: DJ Aldo Struyf

Aldo Struyf dook in de jaren ’80 voor het eerst op met zijn band Buttweiser, sindsdien gezien op enkele platen van Nemo, een single van zijn eigen groepje Golf op Heavenhotel, als muzikant bij Orange Black en Vive La Fête, bij het covertrio/muzikale popquiz Sons of Sinatra, bij de dEUS-spin-offs tENERIFE (1996) en Radical Zero (2004), en als keyboardspeler bij Millionaire en Mark Lanegan band. Als DJ maakt hij deel uit van Millionaire Sound System, en van Dobberman, een DJ-duo dat hij vormt met Tom Barman. Solo debuteerde Aldo met een vinyl-singletje onder het pseudoniem ‘Aldolino’, en in 2004 verschijnt zijn eerste album ‘The Snake’ onder het pseudoniem ‘Creature with the Atom Brain’, uitgebracht op vinyl bij Conspiracy Records.

 

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertrecensie De Morgen (Gunter Van Assche)

Als we Tom Barman op zijn woord mochten geloven op Cactus, staat er ons volgend jaar een “modderfokker van een nieuwe plaat” te wachten. In het Minnewaterpark moest je het voorlopig stellen met een modderfokker van een concert. Ook een goede deal.

(…)

Conclusie: hoe vaak een mens dEUS ook al gezien heeft, toch blijft de groep hardnekkig inzetten op uw verwondering.

Lees de concertrecensie op de site van De Morgen