Fink + support: Douglas Dare

1 recensie
Datum
vr 6 maart 2015
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

U betaalt per ticket € 3,10  servicekosten. Dit bedrag wordt in het bestelproces toegevoegd.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Fink is de artiestennaam van Fin Greenall. Hij begon zijn carrière als dj/producer van elektronische muziek, maar gaat tegenwoordig door het leven als singer-songwriter. Hij leerde zichzelf al op jonge leeftijd gitaarspelen en dat is de basis voor zijn latere muzikale switch.

In zijn beginjaren bracht Fin Greenall verschillende techno en triphop projecten uit onder de aliassen EVA, Sideshow en later ook Fink. Onder die naam bracht hij zijn debuutalbum ‘Fresh Produce’ uit, waarmee hij naam maakte in de dance-scene. Ook produceerde hij o.a. voor een toen nog onbekende Amy Winehouse. In 2006 verscheen zijn eerste album als singer-songwriter, genaamd ‘Biscuits for Breakfeast’.

In 2014 verscheen er een nieuw album van Fink, ‘Hard Believer’. Een van de mensen waarmee hij samenwerkte is de Nederlandse jazzpianist Ruben Hein. Het album is geïnspireerd door de grillen van het leven en vooral op het gebied van songwriting heeft Fink zichzelf wederom naar een hoger niveau getild. Muzikaal gezien balanceert de plaat tussen folk, elektronica, blues en rock.

Support: Douglas Dare
Pianist en songwriter Douglas Dare laat verstilde pianoklanken en betoverende samenzang hand in hand gaan en hij al werd vergeleken met artiesten als Thom Yorke en James Blake. Hij heeft getekend bij het label Erased Tapes, waar ook artiesten als Ólafur Arnalds en Nils Frahm onderdak hebben gevonden. In 2014 verscheen zijn debuutalbum ‘Whelm’, waarop hij samenwerkt met percussionist en producer Fabin Prynn.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie door 3voor12 (door Ingmar Griffioen)

”…dan vind je met Hard Believer een van de sterkste troeven uit zijn toch indrukwekkende catalogus.”