Goldberg Dag

Rondom de Goldbergvariaties van J.S. Bach 1 recensie
Datum
zo 29 oktober 2017
Tijdstip
12:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Goldberg Dag

Ongeplaceerd

Normaal € 32.50
Tot en met 29 jaar € 10.00
Normaal Tot en met 29 jaar
Ongeplaceerd € 32.50 € 10.00

Prijs inclusief servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Bachs Goldbergvariaties
De ‘Goldbergvariaties’ behoren tot de populairste werken van Bach. Er bestaan tal van opnames, met die van de Canadese pianist Glenn Gould als beroemdste. Naast uitvoeringen op klavecimbel (waarvoor Bach de stukken oorspronkelijk schreef) en piano zijn er vele transcripties voor andere instrumenten. Tijdens de Goldberg Dag worden de ‘Goldbergvaraties’ uitgevoerd door een strijktrio onder aanvoering van een van de meest gevraagde altviolisten ter wereld: de Oekraïens/Britse violist Maxim Rysanov. De zestien zangers en negen instrumentalisten van PA’dam met cabaretier Vincent Bijlo (in de rol van Bach) brengen een theatraal concert rondom de Goldbergvariaties.

Avondconcert
Het avondconcert (20.30) wordt verzorgd door de Iraans- Amerikaanse klavecinist Mahan Esfahani, die in 2016 een enthousiast ontvangen cd met de ‘Goldbergvariaties’ uitbracht. Hij speelt de integrale Goldbergvariaties. “Een van de spannendste klavecinisten van nu is Mahan Esfahani. Oude muziek volgens de regelen der kunst? Heeft hij geen boodschap aan.” (de Volkskrant)

Randprogramma en kinderactiviteiten
Er is een uitgebreid randprogramma en verder zijn er overdag diverse activiteiten voor kinderen.

Workshop PA’dam
Wil u zelf in actie komen? Tijdens de Goldberg Dag kunt u meedoen aan een workshop o.l.v. componist Gustavo Trujillo en dirigent Maria van Nieukerken, waarbij u ook zelf zingend aan de slag gaat met de ‘Goldbergvariaties’. Meld u aan voor de workshop via info@opsb.groningen.nl

Workshop voor kinderen
Muziek luister je met je oren, maar wat kun je nog meer met muziek doen? Ga je dansen, fluisteren, springen, rennen of misschien wel een stukje zingen? Alles kan gebeuren en alle variaties zijn mogelijk in een theatrale workshop waar kinderen van 7-10 jaar door middel van spel- en improvisatieopdrachten de Goldberg Variaties gaan ontdekken. Lees hier meer over workshop en kindervoorstelling.

Programma van de dag:

12.00 – 13.45 Concert Trio Rysanov

Gelegenheid om te lunchen

14.30-15.30 Workshop PA’dam voor zangers (gratis toegankelijk op vertoon van uw toegangskaart voor de Goldbergdag)
Meld u aan voor de workshop via info@opsb.groningen.nl

15.00 – 16.00 Voorstelling De Eekhoorn en de Ibis (7 t/m 10 jaar) & theaterworkshop voor kinderen door Ensemble Montage en Leen van der Meiden.
Voor deze voorstelling worden apart kaarten verkocht. Klik hier voor kaartverkoop

16.00 – 17.30 Theatraal concert door PA’dam met Vincent Bijlo

Diner

19.00 Bert Natter vertelt over zijn boek ‘Goldberg’

20.30 Concert Mahan Esfahani, klavecimbel

Lees hier wat programmeur Yvonne van den Berg te zeggen heeft over deze voorstelling.

 

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Noord Hollands Dagblad over Goldbergvariaties van PA'dam

“Knap aan de voorstelling is de verhouding humor en ernst. Ernst triomfeert uiteindelijk door de indringende muziek, de fascinerende regie en vooral door de prachtige stemmen van PA’dam.”