Hackensaw Boys

Support: David Wax Museum 1 recensie
Datum
vr 3 november 2017
Tijdstip
19:00
Locatie
Locatievoorstelling

Prijstabel voor Hackensaw Boys

Ongeplaceerd

Normaal € 13.50
Normaal
Ongeplaceerd € 13.50

Prijs inclusief € 1.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

TakeRoot presents:
Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed.
Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Let op, de locatie van dit concert is: Friesestraatweg 201 – 2a in Baxbier Brewery Groningen.

Op 4 november bestaat americana en rootsfestival TakeRoot 20 jaar. Dat wordt gevierd met de lancering van een eigen speciaalbier, ontwikkeld door Baxbier uit Groningen. De nieuwe smaak wordt gepresenteerd in de brouwerij, op de vooravond van 20 jaar TakeRoot, met een concert van de energieke en swingende Hackensaw Boys uit West-Virginia. Het is de eerste keer dat De Oosterpoort een concert in de brouwerij van Baxbier presenteert. Het team achter Baxbier is gek op muziek en festivals en was meteen enthousiast over de samenwerking.

Hackensaw Boys

De band Hackensaw Boys – uit Virginia – is vooral beroemd en berucht om hun optredens. De band zit weliswaar in de country- en rootshoek, live hebben ze de uitstraling van een punkband, vergelijkbaar met The Pogues. Ze hakken op de gitaren, zagen over de vioolsnaren, en zingen daarbij hun uiterst aanstekelijke songs. Waar de boys lang moeite hebben gehad, was het vastleggen van hun tomeloze energie en enthousiasme op de plaat. Daar is verandering in gekomen met hun album Charismo, waarop ze gefocust klinken met goede liedjes, strak en energiek gespeeld.

Website Hackensaw Boys

Support: David Wax Museum

Hoewel het duo David Wax en Suz Slezak toen al twee platen op zijn naam had staan, kwam de doorbraak in 2010 tijdens het Newport Festival. David Wax Museum maakte diepe indruk en was het gesprek van de dag. Ze komen uit Boston, maar zijn vooral beïnvloed door zuidelijke muziek. Ze reizen vrijwel non-stop door de hele USA. Ook nadat de vriendschap tussen de twee een huwelijk werd en er een kind kwam. Nieuwe verantwoordelijkheden kortom, die David en Suz inspireerden tot prachtig nieuw materiaal, culminerend in de plaat ‘Electric Aritfacts’ die dit najaar verscheen. Op het album worden ze door een keur aan muzikanten bijgestaan, naar Groningen komen ze hoe ze ooit begonnen: als duo.

Website David Wax Museum

Let op: uitsluitend vrije staplaatsen.

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie Charismo (Written in Music)

“In de spetterende fingerpicking demonstratie Limousin Lady zijn de Hackensaw Boys aardig op dreef.”

Lees de volledige albumrecensie op writteninmusic.com