Ifigeneia Koningskind (8+)

NTJong/ Het Nationale Theater
Datum
zo 12 november 2017
Tijdstip
16:00 - 17:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Ifigeneia Koningskind (8+)

Eerste rang

Normaal € 12.50

Tweede rang

Normaal € 10.00

Derde rang

Normaal € 8.50

Vierde rang

Normaal € 6.50

Vijfde rang

Normaal
Eerste rang € 12.50
Tweede rang € 10.00
Derde rang € 8.50
Vierde rang € 6.50

Prijs inclusief € 3.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Moderne succesvolle toneelklassieker
Na het zeer succesvolle ‘Polleke’ is NTjong terug in de Stadsschouwburg, met wederom Sallie Harmsen in één van de hoofdrollen.

‘Ifigeneia Koningskind’ is een meeslepend verhaal over een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen aan de vooravond van een grote oorlog. Haar vader, koning Agamemnon, staat op het punt om de Trojaanse oorlog te beginnen. Maar zonder wind kan zijn vloot niet uitvaren. Om de goden gunstig te stemmen, wil hij zijn dochter offeren, wat hem in conflict brengt met zijn vrouw. Ifigeneia probeert de ruzies tussen haar ouders te sussen, maar sommige dingen zijn niet goed te maken.

In haar moderne, succesvolle toneelklassieker bekijkt Pauline de Mol het verhaal van Euripides door de ogen van een kind. De regie is van Noël Fischer, die eerder bij NTjong bekroonde voorstellingen als ‘In mijn hoofd ben ik een dun meisje’, ‘Polleke’ en ‘Zebra Zebra’ maakte.

tekst: Pauline Mol | regie: Noël Fischer | spel: Sarah Bannier, Rochelle Deekman van Engel, Sallie Harmsen, Tarikh Janssen, Jaap Spijkers, Joep Paddenburg en Dalorim Wartes