Introdans

Mediterranee 4 recensies
Datum
ma 22 januari 2018
Tijdstip
20:15 Inleiding om 19:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Introdans

Eerste rang

Normaal € 22.50

Tweede rang

Normaal € 18.00
CJP/Collegekaart € 12.50

Derde rang

Normaal € 15.50
CJP/Collegekaart € 12.50

Vierde rang

Normaal € 11.50
CJP/Collegekaart € 11.50

Vijfde rang

Normaal € 6.00
CJP/Collegekaart € 6.00
Normaal CJP/Collegekaart
Eerste rang € 22.50
Tweede rang € 18.00 € 12.50
Derde rang € 15.50 € 12.50
Vierde rang € 11.50 € 11.50
Vijfde rang € 6.00 € 6.00

Prijs inclusief servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Zinderend programma vol sensualiteit

Introdans dompelt de Stadsschouwburg onder in zuidelijke sferen met werk van Spaanse choreografen. Hun benadering van dans is er één vol Latijns temperament, sensualiteit en levenslust. Cayetano Soto komt royaal aan bod. De avond wordt geopend met een nieuw werk van zijn hand, gevolgd door het gevoelige ‘Sortijas’ en het veelgeprezen ‘Conrazoncorazon’, een geestig, uitbundig en snel ballet waarbij het dansplezier van het podium spat. De jonge choreograaf Jorge Pérez Martínez komt met een nieuwe creatie, waarvoor hij het voltallige Introdans-ensemble inzet. Het wonderschone ‘Rassemblement’ van Spanjes bekendste choreograaf, Nacho Duato, maakt dit zinderende programma compleet.

In Scènes en Dans Magazine  zijn artikelen verschenen over Jorge Pérez Martínez en Cayetano Soto, choreografen die beide een stuk maken voor MÉDITERRANÉE. Ze vertellen dan ook over zichzelf en de stukken die zij voor Introdans maken.

 

Latin temperament, sensuality and joie de vivre

Introdans immerses the Stadsschouwburg in a southern atmosphere with work by Spanish choreographers. Their interpretation of dance is full of Latin temperament, sensuality and joie de vivre. Cayetano Soto clearly leaves his mark. The evening starts with a new piece by his hand, followed by the sensitive ‘Sortijas’, and the much-praised ‘Conrazoncorazon’, a humorous, exuberant, and swift ballet the dancers clearly enjoy performing. Young choreographer Jorge Pérez Martínez presents a new creation for which he puts the entire Introdans ensemble to action. The gorgeous ‘Rassemblement’ by Spain’s most-renowned choreographer, Nachu Duato, completes this shimmering programme.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Volkskrant

“De paradox van de strak getemde passie tekent Méditerranée (…) door vileine tikjes en subtiele handgebaren krijgt het opgelegde pandoer iets ongemakkelijks, alsof ze flirten met gevaar”.

★★★★ Trouw

“De strenge geometrische formaties en unisono scherpte van de dans staat haaks op de losse fifties bossanova en vette Franse chansons die de dans muzikaal ondersteunen. Heerlijk”.

★★★★ Theaterparadijs

“Het is en blijft een modern dansstuk en techniek en snelle bewegingen staan in deze choreografie voorop met een humoristische twist waarvan u ook aan de dansers kan zien dat ze genieten om het stuk te dansen.”

★★★★ Trouw

Soto jongleert met Spaans gevoel voor camp
Voor wie de zomer nog een beetje wil rekken, danst Introdans ‘Méditerranée’, een warmbloedig balletprogramma rond drie Spaanse choreografen. (…) In dit programma toont Cayetano Soto zich de Pedro Almodóvar van de dans in het heerlijke fuifnummer ‘Conrazoncorazon’. Net als de Spaanse filmregisseur jongleert hij met dat typisch Spaanse gevoel van camp en drama, met een knipoog en Latijnse passie. (…) De strenge geometrische formaties en unisono scherpte van de dans staat haaks op de losse fifties bossanova en vette Franse chansons die de dans muzikaal ondersteunen. Heerlijk. Nog veelzijdiger toont Soto zich in twee andere duetten van zijn hand, die elkaar aanvullen en verdiepen. Het ene duet, voor man en vrouw, bestaat uit complexe liftconstructies, het andere, voor twee vrouwen, blijft aan de grond. Vijf minuten duren ze slechts, maar gezet op hartverscheurende liedjes van Lhasa de Seta vertellen ze levensverhalen.