Nik Bartsch’s Mobile

1 recensie
Datum
do 5 oktober 2017
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Nik Bartsch’s Mobile

Ongeplaceerd

Normaal € 18.00
Normaal
Ongeplaceerd € 18.00

Prijs exclusief € 2.50 servicekosten

Jazz in De Oosterpoort
De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.
Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Let op: alleen vrije zitplaatsen.

Nik Bärtsch is ‘the scientist of groove’, aldus een krant in Zürich, en dat is een doeltreffende omschrijving van deze Zwitserse pianist. Nik Bärtsch en zijn kwartet Mobile brachten onder het label ECM het prachtige album ‘Continuum’ uit. De superstrakke zenfunk, vaak vergeleken met een Zwitsers uurwerk, heeft plaats gemaakt voor ritual groove music, die de toeschouwer mee gaat nemen op een rituele muzikale reis: meeslepend, intens emotioneel en voortdurend spannend. Op 5 oktober 2017 komt de band Nik Bärtsch’s Mobile naar Groningen voor een concert in De Oosterpoort!

Website Nik Bärtsch’s Mobile

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Nik Bärtsch is ‘the scientist of groove’, says a newspaper in Zürich, which is certainly an effective definition of the Swiss pianist. Nik Bärtsch and his quartet ‘Mobile’ produced the magnificent album ‘Continuum’ together with ECM label. The super neat zenfunk, often compared to a Swiss watch, have been replaced for ritual groove music, which will take the audience on a ritual musical journey: compelling, emotionally intense and constantly exciting. On the 5th of October 2017 will Nik Bärtsch’s Mobile perform in De Oosterpoort in Groningen!

Website Nik Bärtsch’s Mobile

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Written in Music

“Het geluid is onmiskenbaar dat van Bärtsch, al exploreert hij hier met een uitgebreid collectief nieuw terrein door hoofdzakelijk ouder werk te herinterpreteren vanuit het perspectief van nieuwe, wisselende contexten en een nieuwe, creatieve visie. Continuum is wat ons betreft een grootse terugkeer van Bärtsch op de muziekscène. De kracht zit ook in het gegeven dat hij de experimentelere, hypnotiserende zenjazzperformances van Ronin economiseert en meer toegankelijker maakt. Er treedt nadrukkelijk een collectief naar voren dat niet alleen zichzelf, maar ook het publiek uitdaagt.”