NTGent

Africa 3 recensies
Datum
vr 9 juni 2017
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor NTGent

Eerste rang

Normaal € 17.50
CJP/Collegekaart € 8.75

Tweede rang

Normaal € 15.00
CJP/Collegekaart € 8.75

Derde rang

Normaal € 10.50
CJP/Collegekaart € 8.75

Vierde rang

Normaal € 5.50
CJP/Collegekaart € 5.50
Normaal CJP/Collegekaart
Eerste rang € 17.50 € 8.75
Tweede rang € 15.00 € 8.75
Derde rang € 10.50 € 8.75
Vierde rang € 5.50 € 5.50

Internationaleselectie beeldmerkDeze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

“Een meer dan overweldigende voorstelling.”
Peter Verhelst lijkt met elke monoloog die hij maakt het publiek dieper in het hart te raken. ‘Africa’ is een monoloog die hij samen met de jonge en getalenteerde acteur Oscar Van Rompay maakte, die door zijn persoonlijke band met Kenia de voorstelling sterk inhoudelijk kleurt. “De rol van zijn leven”, schreef De Standaard. ‘Africa’ gaat niet over het echte Afrika, maar over het gedroomde continent, die onbegrijpelijke exotische plek vol muziek, seks, geweld, natuurschoon, kleuren en geuren. Over het gevoel een tweede huis te hebben gevonden, maar nog nergens echt thuis te zijn. “Een meer dan overweldigende voorstelling”, constateerde Het Nieuwsblad. “Ongemakkelijk oprecht. Verhelst besluipt je”, schreef Knack.

Randprogramma
Workshop

“ De NTGent-voorstelling Africa blijft aan je huid kleven! Oscar Van Rompay bezorgt het publiek een blik op, maar ook een blik in Africa. We nodigen al wie die blik in Africa ook actief wil beleven graag uit om deel te nemen aan een productieworkshop rondom deze voorstelling, begeleid door theaterdocente en actrice Debbie Crommelinck. Via speloefeningen, gebaseerd op het repetitieproces van deze voorstelling, nodigt Debbie je uit jezelf onder te dompelen in de thematieken van de voorstelling en de achtergronden van waaruit regisseur en schrijver Peter Verhelst de tekst voor deze voorstelling schreef. Zelf aan de slag gaan met tekst en bewegingen van de voorstelling brengt je zo dichter bij de acteur op het podium en dichter bij de inhoud van de voorstelling. Hierdoor is deze workshop een bijzondere inleiding op een beklijvende avond theater. Mensen die graag deze workshop van de zijkant willen volgen, maar wel nieuwsgierig zijn naar de workshop, kunnen en mogen zeker aanschuiven.”

Kaarten voor de workshop (à €5,- ) kunt u bijbestellen bij aankoop van een toegangskaart voor ‘Africa’ of via deze link.

Inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling is er in de grote foyer een gratis inleiding om 19.15 uur. Jantien Kurpershoek interviewt de productiedramaturg over de voorstelling. Deuren gaan om 19.00 uur open. Plaatsen kunt u reserveren bij de kassa: 050-3680368 of via deze link.

tekst: Peter Verhelst en Oscar Van Rompay, regie: Peter Verhelst, spel: Oscar Van Rompay,
compositie: Kreng

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Het Nieuwsblad

“Een meer dan overweldigende voorstelling.”

De Standaard

“Oscar Van Rompay in de rol van zijn leven.”

Knack

“Ongemakkelijk oprecht. (…) Verhelst besluipt je.”