Tallinn Chamber Orchestra

Estonian Philharmonic Chamber Choir
Datum
do 25 januari 2018
Tijdstip
20:15 Inleiding om 19:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Prijstabel voor Tallinn Chamber Orchestra

Gouden rang

Normaal € 44.50

Eerste rang

Normaal € 39.50

Tweede rang

Normaal € 34.50
Tot en met 29 jaar € 12.50

Derde rang

Normaal € 29.50
Tot en met 29 jaar € 12.50
Normaal Tot en met 29 jaar
Gouden rang € 44.50
Eerste rang € 39.50
Tweede rang € 34.50 € 12.50
Derde rang € 29.50 € 12.50

Dit concert is onderdeel van de Wereldsterren.

Dit concert van Tallin Chamber Orchestra & Estonian Philharmonic Chamber Choir is  onderdeel van een abonnement. Apart kaarten bestellen voor dit concert kan vanaf 22 mei.
> Meer informatie abonnementen en kaartverkoop

 

Pärts tijdloze schoonheid en spiritualiteit

Miljoenen mensen worden geraakt door de tijdloze schoonheid en spiritualiteit van de muziek van de Estse componist Arvo Pärt. Volgens Alex Ross, muziekcriticus bij de New Yorker, biedt de Estse componist “een oase van rust in een door technologie verzadigde cultuur”. Het Tallinn Chamber Orchestra en het Estonian Philharmonic Chamber Choir zijn de belangrijkste ambassadeurs van zijn muziek. Overal waar zij komen, brengen zij het publiek in vervoering met de mystieke klanken van hun landgenoot. Ook tijdens dit concert; van het verstilde ‘Cantus in memoriam’ voor strijkers en klok, het aangrijpende ‘Adam’s Lament’, het bijna hypnotiserende ‘Fratres’ – een van Pärts sleutelcomposities – tot het imposante ‘Te Deum’.

Een kijk- en luistertip: op internet vindt u zeer fraaie filmpjes van ‘Adams Passion’, een theaterproductie van de Amerikaanse regisseur Robert Wilson met muziek van Pärt, uitgevoerd door het Tallinn Chamber Orchestra en het Estoninian Philhamonic Chamber Choir, opgenomen in een voormalige Sovjet onderzeeërloods in Tallinn.

> Meer informatie

 

Pärt: Cantus in memoriam of Benjamin Britten
Pärt: Adam’s Lament
Pärt: Fratres
Pärt: Te Deum