Triggerfinger

support Walter Broes & the Mercenaries 1 recensie
Datum
zo 14 juni 2015
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort

Triggerfinger vervangt zondag 14 juni Foo Fighters op Pinkpop. Maar ze komen gewoon hun concert geven in De Oosterpoort zondagavond! De aller- allerlaatste kaarten zijn vanavond verkrijgbaar aan de deur.

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Afgeladen velden op Lowlands en Pinkpop zeggen genoeg over de live-reputatie van het rockende trio uit Vlaanderen. Met een stijl die ergens balanceert tussen Led Zeppelin en Queens of the Stone Age zijn de nummers van Triggerfinger hard en ritmisch. Zanger en gitarist Ruben Block, bassist Paul Van Bruystegem en drummer Mario Goossens zijn ook niet onbekend met De Oosterpoort, waar ze in 2011 en 2012 de Grote Zaal tot de nok toe vol kregen. In juni dendert het altijd goed geklede Triggerfinger opnieuw op volle kracht door Groningen!

In 1998 werd de band opgericht en vóór het grote Nederlandse succes van de band in 2012 bracht het trio al drie studioalbums uit. In januari van 2012 namen de Vlamingen bij Giel op 3FM een Mega Top 50 Cover van Lykke Li op en die wist de juiste snaar te raken: ‘I Follow Rivers’ stond wekenlang op 1 in de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten en trok de band naar een hoger niveau. In december van dat jaar won Triggerfinger met hun cover de Music Industry Award voor ‘Hit van het Jaar’. Vorig jaar verscheen het meest recente album van de band, ‘By Absence of the Sun’. Met producer Greg Gordon en de onmiskenbare huisstijl van Triggerfinger werd het album met open armen ontvangen door critici en fans.

Website Triggerfinger

Support: Walter Broes & The Mercenaries
Walter Broes verdiende zijn sporen als zanger/gitarist/songschrijver van the Seatsniffers, België’s rootsrocktrots in bange dagen, waarmee hij 17 jaar door heel Europa en een flink stuk USA tourde.

Met zijn nieuwe trio wordt hij bijgestaan door drummer Lieven Declecq, bekend van de Belgische Ska/rocksteadyband “The Internationals” en bassist Bas Vanstaen (The Baboons). De typische stem en songs van WB en zijn ondertussen vertrouwde invloeden uit Rhythm and Blues, Soul en Rockabilly maken dat Walter Broes & The Mercenaries klinken zoals je van de man zou verwachten, maar dan toch weer heel anders en nieuw. Het debuutalbum wordt verwacht in de tweede helft van 2015.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Concertverslag Heineken Music Hall, 12 december 2014 (Ron Loontjens)

“Geen opsmuk, geen visuals, gewoon drie ontzettend goede muzikanten die vergroeid zijn tot een machtig geheel. Triggerfinger is verworden tot een waanzinnig fenomeen.”

Lees het volledige concertverslag