Explore Festival

Explore Festival, een venster op de wereld voor avontuurlijke toeschouwers.

Van woensdag 15 t/m zaterdag 25 november 2017 is het Explore Festival in De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen. 

Groots visueel spektakel uit China, vrolijk-anarchistische maatschappijkritiek uit Chili of een inkijkje in de wereld van de Marokkaanse ‘aïta’s’: Explore Festival presenteert een selectie van verrassende voorstellingen uit alle windstreken. Het is een venster op de wereld voor avontuurlijke theaterbezoekers en een uitgelezen kans om uw horizon te verbreden.
De voorstellingen worden aangevuld met een uitgebreid randprogramma met inleidingen, nagesprekken, films, een workshop door professionele Marokkaanse danseressen en een installatie met 88 videoportretten van Aziatische kunstenaars.

Theater- en dansprogrammeur Henk Kuiper: “In een wereld die steeds kleiner en benauwender lijkt te worden, is het goed om stil te staan bij de veelheid aan rijke culturen om ons heen. Daarom slaan zeven grote schouwburgen de handen ineen om onder de noemer Explore Festival een gevarieerd palet te laten zien van theatermakers en choreografen uit nietwesterse culturen. Wij presenteren vier bijzondere projecten uit China, Chili, Singapore en Marokko. Van verstild werk tot visueel spektakel.”

Dit festival is een samenwerking tussen de theaters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Heerlen, Utrecht, Groningen en Breda met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.

Voorstelling 1 t/m 4 van 4