Toffe Kastanjes (16 t/m 23 oktober)

toffe kastanjes logo wit

Oktober alweer. Dag zomerzon, hallo druilerige dagen. Maar er is natuurlijk ook goed nieuws, want voor je het weet is het lekker weer herfstvakantie! En dan is het tijd voor Toffe Kastanjes, het jeugdtheaterfestival in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. Met de leukste familievoorstellingen voor jong en oud en allerlei andere toffe extraatjes.

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (8+) – Theater Artemis & Zuidelijk Toneel
Stadsschouwburg Groningen
zondag 16 oktober, 14.30 uur
Het theaterseizoen is begonnen met een absoluut hoogtepunt.” (Theaterkrant *****)
Even grappig en origineel als Jheronimus Bosch toont Jetse Batelaan ons wat er gebeurt als de liefde tussen een ouder en zijn kroost verdwijnt. een verhaal dat werd geschreven door Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest, met live muziek en ter plekke geregisseerde kinderen uit het publiek. “Spannend en origineel.”(de Volkskrant ****)
>Meer informatie en kaartverkoop


Tof!
Hoe overleef jij het, wanneer de grote mensen weg zijn? Denk daar maar eens over na! Doe dit samen met je volwassen medebezoekers. Dan overleven zij de voorstelling ook. Download het overlevingspakket om de voorstelling te overleven!
Tof! Simon van der Geest bewerkte de tekst van de voorstelling tot een afschrijfboek. Maar dit is slechts de eerste helft van het verhaal. Hoe het verder gaat? Dat bepaal jij!

Fiep Fiep vogeltje (2+)
img5367_27Grand Theatre Goningen
zondag 16 oktober, 9.30 uur
Groot Fieperdepiepfeest
Fiep Fiep Vogeltje is een beeldende, muzikale voorstelling met de illustraties van Fiep Westendorp als leidraad. De voorstelling gaat over de avontuurlijke reis van een paniekvogel, een vrolijk meisje en haar denkbeeldige vriendje. Een spannende en humoristische ontdekkingstocht voor kinderen vanaf 2 jaar.
Deze voorstelling is onderdeel van het Fieperdepiep Festival, ter ere van de honderdste verjaardag van Fiep Westendorp. > Meer informatie en kaarten
Tof! De foyer wordt omgetoverd tot een interactieve theaterspeeltuin. Buiten staat er een Fiepbus, waarin de kinderen de wereld van Fiep Westendorp kunnen ontdekken, spelletjes kunnen doen, knutselen en nog veel meer. Kaartjes voor de Fiepbus kosten 2,50 euro en zijn ter plaatste te kopen.

Pim & Pom Fieperdepiep (2+)
fieperdepiep_bus_ballonnen_logoGrand Theatre Groningen
zondag 16 oktober, 10.30 uur
Groot Fieperdepiepfeest
Speciaal voor het Fiep-jubileumjaar is er een feestelijke voorstelling gemaakt over jarig zijn en héél oud worden! Maar hoe geef je eigenlijk een groot feest? De poezen Pim en Pom uit de boeken van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp hebben er hun pootjes vol aan. Een voorstelling met veel leuke muziek en pakkende liedjes. Deze voorstelling is onderdeel van het Fieperdepiep Festival.
> Meer informatie en kaarten

Tof! De foyer wordt omgetoverd tot een interactieve theaterspeeltuin. Buiten staat er een Fiepbus, waarin de kinderen de wereld van Fiep Westendorp kunnen ontdekken, spelletjes kunnen doen, knutselen en nog veel meer. Kaartjes voor de Fiepbus kosten 2,50 euro en zijn ter plaatste te kopen.

Vlieg op (4+) – Laura van Hal / STIP
VLIEG-OP-2015-Foto-Joke-Schot-12
Grand Theatre Groningen
dinsdag 18 oktober, 14.30 uur
Opvliegend circustheater
VLIEG OP! is een opvliegende circustheatervoorstelling voor de hele familie waarin grenzen verkend en opgerekt worden. Waarin koffers en mensen vrolijk door de lucht vliegen. Dans en theater in een gevaarlijk jasje van spectaculaire acrobatiek. “De mix van moderne dans en acrobatiek is een lust voor het oog.” (Theaterkrant)
> Meer informatie en kaarten


De Kabouter/ naar Rien Poortvliet (4+) – Theater Terra


Stadsschouwburg Groningen
woensdag 19 oktober, 14.30 uur
Magisch kabouteravontuur
Geloof jij ook dat kabouters écht bestaan? Wij wel! In deze familievoorstelling, gemaakt naar de beroemde boeken van Rien Poortvliet en Wil Huygen, komen ze zelfs tot leven. In een magisch moment betreedt Lise het boek van de kabouters en beleeft ze met haar nieuwe kaboutervriendjes een groot avontuur.
> Meer informatie en kaarten


Tof!
Ga na afloop van de voorstelling op de foto met Kabouter Klaas!

Wa Wilder Man (6+) – Compagnie Barbarie
wa-wilder-man-3
Grand Theatre Groningen
donderdag 20 oktober, 14.30 uur
Grappig en betoverend theater
De wezens op het podium kijken het publiek met grote, bange ogen aan. Wie zijn ‘zij’ die in de zaal zitten? Ze zijn zo vreemd, onbekend, beangstigend en heel klein. Om zich te beschermen tegen deze vreemde indringers zetten de wezens maskers op, vermommen ze zich en doen ze zich sterker voor dan ze zijn.
> Meer informatie en kaartverkoop


Tof!
Maak je eigen kunstwerk onder begeleiding van kunstenaar Koos Buist vanaf een uur voor aanvang en na afloop.

Onbekend Land (6+) – Het Houten Huis
OnbekendLand_InezdeBruijn_ElienvandenHoek_liggend_CMYKGrand Theatre Groningen
vrijdag 21 oktober en zaterdag 22 oktober, 14.30 uur
Verbazingwekkende beelden
Na een lange reis zet ze met een plof haar koffers op de ijzige bergtop. Het is hier wit en glibberig. Dit is haar nieuwe thuis, maar alles is hier anders. Een grote luchtbel bezorgt de post. Eigenaardige buren varen op de rug van een groot zeedier naar haar toe om kennis te komen maken. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en klinkt er vreemde muziek.Langzaam ontdekt ze hoe alles werkt in dit onbekende land, maar als ze haar koffer open maakt stromen heimwee en herinneringen naar buiten… > Meer informatie en kaartverkoop


Tof!
Het Houten Huis verzamelt slaapliedjes uit alle windstreken. Daar hebben ze jouw hulp bij nodig! Laat horen welk slaapliedje er voor jou wordt gezongen en neem het op bij ons in de foyer.

Leuk (8+) – De Toneelmakerij
De Toneelmakerij - Leuk (Sarah Jonker) aangepastStadsschouwburg Groningen
zondag 23 oktober, 14.30 uur
Grappig sprookje
Kinderen hebben nog maar net hun eerste stappen gezet of de wedloop begint: wie is het liefst, het stoerst of het slimst? Wie leert het snelste vioolspelen? Of kan de gekste bekken trekken? De moeilijkste sommen uit zijn hoofd uitrekenen? En wie heeft de meeste vrienden, of het meeste talent? ‘Leuk’ is een grappig sprookje, een absurde talentenshow waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Want er kan er maar één de leukste en de beste zijn. Met een dolgedraaide presentator en zijn deelnemers, die eigenlijk niets liever willen dan gewoon zichzelf zijn. Want van altijd de leukste en de beste willen zijn, word je dood en doodmoe. > Meer informatie en kaartverkoop
Tof! Voorafgaand aan de voorstelling maken we een bizarre wedloop voor kinderen en hun (groot)ouders om de leukste te zijn. Wie maakt er zelfs een wc-borstel aan het lachen? Wie kan het beste achterste voren praten? (De workshop is gratis toegankelijk voor ouders en kinderen, max. 30 deelnemers en max. 3 kinderen per ouder, reserveren noodzakelijk)

Tof! Thuiswildernis – Expositie Koos Buist: Koos Buist presenteert zijn expositie ‘Thuiswildernis’ waarin hij de wereld van insecten en schimmels uit je huis benadert als iets exotisch en buitenaards (gratis toegankelijk)