Informatie voor mindervaliden

informatie mindervaliden

De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen beschikken over voorzieningen voor minder valide bezoekers.

Rolstoelgebruikers
De Oosterpoort & de Stadsschouwburg zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een lift aanwezig en er zijn invalidentoiletten.
In de zalen zijn plaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers. Wilt u een van deze plaatsen bespreken, vermeld dit dan bij uw reservering of bestelling.
Let op: bestel uw kaarten niet via de website, maar telefonisch of aan de kassa. Kijk onder ‘contact’ voor bereikbaarheid en openingstijden.

Rolstoelgebruikers dienen in verband met de te volgen route in de Stadsschouwburg een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. De invalideningang van de Stadsschouwburg is links van de ingang om de hoek.

Slechthorenden
Voor mensen die minder goed horen is er in de grote zaal van De Oosterpoort en in de zaal van de Stadsschouwburg radiogestuurde slechthorende systeem beschikbaar. De apparatuur (een zogenaamde inductie lus) hiervoor is gratis te leen tijdens uw bezoek en af te halen bij de bewaakte garderobe. De inductielus kunt u dan om uw nek hangen, hiermee heeft u hetzelfde signaal als bij een ringleiding. Ook is het mogelijk om een kinbeugel te lenen, waarmee u direct versterkt geluid hoort, vergelijkbaar met een koptelefoon.  De geluidsversterking is geschikt voor zowel mensen met als mensen zonder gehoorapparaat.  De apparatuur hiervoor is gratis te leen tijdens uw bezoek en af te halen bij  de kassa in De Oosterpoort en in de Stadsschouwburg bij de bewaakte garderobe in de entreehal.
> Bekijk hier de gebruiksaanwijzing

 

Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom, mits vooraf gemeld bij de kassa.

Vervoer en parkeren
Voor de ingang van De Oosterpoort en achter de Stadsschouwburg vindt u invalidenparkeerplaatsen.