A Bowie Celebration

The David Bowie Alumni Tour
Datum
za 26 januari 2019
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Prijstabel voor A Bowie Celebration

Ongeplaceerd

Normaal € 42.50
Normaal
Ongeplaceerd € 42.50

Prijs inclusief € 3.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

‘Let’s Dance!’ Twee-en-een-half jaar na het overlijden van David Robert Jones, beter bekend als popicoon David Bowie, vieren oud Bowie-bandleden en -vrienden zijn muziek met A Bowie Celebration – The David Bowie Alumni Tour. ‘Put on your red shoes and dance the blues.’

David Bowie

David Bowie werd in 1947 in Londen geboren als David Robert Jones. Hij brak begin jaren zeventig in Engeland als popzanger door, onder meer met het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust. De lijst van wereldhits die David Bowie op zijn naam heeft staan lijkt oneindig; van Space Oddity in 1969, Rebel Rebel in 1974 en Heroes in 1977 tot aan Let’s Dance in 1983, Dancing in the street in 1985 en Little Wonder in 1997.

A Bowie Celebration

Muziek van David Bowie zoals de ‘Hero’ himself wilde dat het gespeeld werd. Avant garde toetsenist Mike Garson was bij de eerste en de laatste show van Bowie in Amerika. Samen traden ze meer dan 1000 keer op. Samen met de andere bandleden, die met Bowie tourden door de jaren heen, en ’s werelds’ beste vocalisten zorgt Garson voor een onvergetelijke avond met Bowie songs. A Bowie Celebration!

Line-up bestaat uit:

  • Mike Garson – Niemand heeft langer opgetreden én opgenomen met Bowie dan Mike.
  • Earl Slick – Slick (gitarist) heeft naast David Bowie ook samengewerkt met John Lennon, Yoko Ono en Robert Smith.
  • Gerry Leonard – Leonard is een Ierse leadgitarist en soloartiest, bekend om zijn gitaarstijl en voor zijn werk met David Bowie.
  • Carmine Rojas- Rojas toerde de wereld rond met David Bowie en speelde bas op verschillende multi-platina hits zoals Let’s Dance, China Girl, Modern Love en Blue Jean tijdens de Serious Moonlight en Glass Spider tours.
  • Bernard Fowler – Bernard is het meest bekend, bij miljoenen mensen over de hele wereld, als achtergrondzanger en percussionist voor The Rolling Stones,
  • Corey Glover – “Ik kijk er naar uit om terug te keren naar de band om de muziek van Bowie met de wereld te delen – de meest briljante muziek ooit bedacht!”
  • Joe Sumner – Hij is de zoon van actrice Frances Tomelty en zanger, acteur en milieuactivist Gordon Sumner, beter bekend als Sting. Daarnaast is hij oprichter van de band Fiction Plane.
  • Lee John – Zoon van Earl Slick. Naast het schrijven en opnemen van zijn eigen muziek, is Lee lid van de band SayReal.

 

Voor deze show zijn VIP-arrangementen te koop via de website van A Bowie Celebration.

Let op: uitsluitend vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl