Academy of St. Martin in the Fields

Joshua Bell viool/Steven Isserlis cello 2 recensies
Datum
do 21 januari 2016
Tijdstip
20:15 Inleiding om 19:00
Locatie
De Oosterpoort

wereldsterren beeldmerk Onderdeel van de Wereldsterren. Programmeur Yvonne van den Berg haalt opnieuw de wereldtop binnen de klassieke muziek naar Groningen.

Dvorak: Waldesruhe voor cello en orkest / Beethoven: Symfonie nr. 8 in F op. 93 / Brahms: Concert in a voor viool, cello en orkest op. 102 (Dubbelconcert) /R. Schumann: Vioolconcert in d, 2e deel (Codetta von Benjamin Britten)

Dichter op de viool
Als vierjarig jochie probeerde Joshua Bell op stukken elastiek het pianospel van zijn moeder te imiteren. Vandaag de dag is hij een van de beste musici ter wereld en verbluft hij zijn publiek met werken waar veel van zijn collega’s hun vingers maar liever niet aan branden. Bell wordt wel een dichter op de viool genoemd en staat naast zijn virtuositeit ook bekend om zijn schitterende toonvoering en charismatische aanwezigheid op het podium.

Sinds 2011 is de Amerikaan artistiek leider van het Engelse Academy of St Martin in the Fields, een topensemble waarmee hij begin 2014 ook al te gast was in De Oosterpoort. Joshua Bell en zijn orkest komen terug naar Groningen met op het programma onder meer het laatste grote orkestwerk van Brahms: het ‘Dubbelconcert voor viool, cello en orkest’. Geen show van virtuositeit, maar een liefdesverklaring aan cello en viool, intiem en geconcentreerd. Een werk waarvoor Bell de wereldberoemde cellist Steven Isserlis uitnodigde.

Bekijk hier het programmaboekje.

portemonneeloze pauzePortemonneeloze pauze
Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Dagblad van het Noorden over het concert in januari 2014

“Bell speelt in de traditie van Ysaÿe en Menuhin: vorstelijk, onbevreesd. (…) Ons hart sprong op toen de godenzoon uit Indiana de ‘Chaconne’ van Bach inzette.”

New York Times

“Mr. Bell doesn’t stand in anyone’s shadow.”