Agrupación Senor Serrano

Birdie 2 recensies
Datum
vr 8 februari 2019
Tijdstip
20:15 - 21:15 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Kleine Zaal

Tijdschema

18:00Eenakter: Spaans diner
19:15Start inleiding
20:15Aanvang voorstelling
21:20Einde voorstelling

Tijden onder voorbehoud.

Prijstabel voor Agrupación Senor Serrano

Ongeplaceerd

Normaal € 23,14
CJP/Collegekaart € 10,29
Normaal CJP/Collegekaart
Ongeplaceerd € 23,14 € 10,29

Prijs inclusief € 3,19 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling is onderdeel van Internationale Selectie
Bekijk de hele selectie

 

Deze voorstelling is onderdeel van de reeks in de Stadsschouwburg met als thematiek maatschappelijke verbondenheid. Bekijk alle voorstellingen.

Ingenieuze schaalmodellen en schitterende videoprojecties

Vijf sterren recensies worden heel weinig uitgedeeld, maar Agrupación Señor Serrano kreeg er eentje voor de voorstelling ‘A House in Asia’, die in 2016 te zien was in Groningen. Het Spaanse gezelschap is een graaggeziene gast op grote internationale festivals en was artist in residence bij de prestigieuze Biënnale in Venetië. Agrupación Señor Serrano vlecht op zeer ingenieuze wijze verhalen door elkaar, daarbij gebruikmakend van maquettes, miniaturen en filmfragmenten. De scènes die ze letterlijk voor je ogen bouwen, worden tegelijkertijd gefilmd en direct op een groot filmscherm geprojecteerd.

Indrukwekkend verhaal over immigratie

Uitgangspunt voor de voorstelling is een iconische foto van een Spaanse fotograaf, die op de grens van Spanje en Marokko een golfbaan fotografeerde. Met op de achtergrond een hoog hek waarop immigranten zitten, die over het hek willen klimmen om Spanje te bereiken. De foto is nagebouwd als maquette en met dit schaalmodel en videoprojecties wordt er een ingenieuze voorstelling opgebouwd, waarin de puzzelstukken langzaam in elkaar vallen.

‘The Birds’ van Hitchcock

In ‘Birdie’ zien we ook regelmatig scènes uit de film ‘The Birds’ van Hitchcock, een bijzondere toevoeging aan het project. Want de vogels uit deze thriller (die mensen belagen), worden door Agrupación Señor Serrano gebruikt als een treffend symbool voor de immigratiestromen van deze tijd.

Ga voor meer informatie naar: www.srserrano.com

Theaterprogrammeur Henk Kuiper

“Vijfsterrenrecensies worden heel weinig uitgedeeld, maar het Spaanse gezelschap Agrupación Señor Serrano kreeg er eentje voor ‘A House in Asia’, dat in het voorjaar van 2016 in Groningen was te zien. We hebben het dan ook over een bijzondere groep, die een graag geziene gast is op grote internationale festivals en al eens artist in residence was bij de prestigieuze Biënnale in Venetië. Agrupación Señor Serrano vlecht op zeer ingenieuze wijze verhalen door elkaar, daarbij gebruikmakend van maquettes, miniaturen en filmfragmenten. De scènes die ze letterlijk voor je ogen bouwen, worden tegelijkertijd gefilmd en direct op een groot filmscherm geprojecteerd. Het resultaat: een indringende mix van theater en film die nog lang in je hoofd nazindert.”

Ingenious performance about migration flow
Agrupación Señor Serrano visited the Netherlands a few years ago with ‘A House in Asia’. “Original and imitation are interweaved more and more ingeniously,” said newspaper De Volkskrant****. This time the group from Barcelona presents ‘Birdie’, which contains sharp criticism towards today’s society. Its starting point is the iconic José Palazon picture shot in Melilla, the Spanish enclave in Morocco. In the foreground two people are playing golf, whereas immigrants try to reach Spain climbing the high fence behind them. Using a scale-model of this photograph and video projections, Agrupación Señor Serrano builds an ingenious show in which the pieces of the puzzle gradually come together.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ Dagblad van het Noorden over 'A House in Asia'

“A House in Asia is niet alleen een zeer onderhoudende en inventieve voorstelling, maar ook een verontrustende doordenker.”

★★★★ de Volkskrant over 'A House in Asia'

“Origineel en imitatie lopen steeds ingenieuzer door elkaar. Zo terloops als de mannen hun speeltjes hergroeperen, zo alert moet je ze volgen. Dit beeldend objectentheater geeft laag na laag nieuwe inzichten prijs”