Amsterdam Sinfonietta & Blaudzun

Breder dan Klassiek 2 recensies
Datum
wo 9 januari 2019
Tijdstip
20:15 - 22:00 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp open
20:15Aanvang concert
22:00Einde concert

Tijden onder voorbehoud.

Breder dan klassiek
De Breder dan klassiek nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta verovert langzamerhand heel Nederland. De unieke en onvergetelijke optredens met artiesten uit de wereldmuziek, pop of jazz zijn elk jaar weer een groot succes. Het orkest werkte al samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en Chick Corea. In januari 2019 is het de beurt aan zanger en indiepop artiest Blaudzun. Hij brak door met zijn plaat Heavy Flowers in 2012. De artiest stond daarna steevast voor bomvolle zalen en op grote festivals. Vorig jaar maakte hij voor het eerst een intieme theatertournee en hij trok zich terug om aan het album-drieluik Jupiter te werken. Hij verruilde de loodzware sound voor een lichtere toets en zijn teksten werden ingetogener. De muziek heeft meer lucht gekregen en is ritmischer, dansbaarder. Het nieuwjaarsprogramma met Blaudzun: een nieuw begin en een nieuw geluid.

More than classic with Blaudzun
Every year, the performances of Amsterdam Sinfonietta with artists from the world of pop, jazz or world music are a great success. After cooperations with, among others, Rufus Wainwright, Typhoon, Wende and De Dijk, it’s Blaudzun’s turn this coming January, and it’s again a meeting to look forward to. Last year, Blaudzun performed his first intimate theatre tour, returning to the basics with his gorgeous songs. In April, ten years after the release of his first album, he will return with his seventh record ‘UP’.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ NRC Handelsblad

Blaudzun heeft een geweldige stem, wendbaar en met een groot bereik (…) Blaudzuns imitatie van Teerlincks gruizige soulfalset was griezelig goed.”

★★★★ de Volkskrant

CD-Recensie Blaudzun
‘Bij het woord ‘drieluik’ manifesteert zich vaak de vrees dat het te veel en te gekunsteld wordt, maar Jupiter is een knap geconstrueerde triomf gebleken.’