Austin Lucas

+ support: Warshy (Crazy Arm) + Flora Sculler
Datum
za 8 december 2018
Tijdstip
20:00
Locatie
Der Aa-theater, Akerkstraat 11, 9712 BD Groningen

Prijstabel voor Austin Lucas

Ongeplaceerd

Normaal € 11.50
Normaal
Ongeplaceerd € 11.50

Prijs inclusief € 1.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

TakeRoot presents: de Amerikaanse muzikant Austin Lucas en twee support acts. Austin Lucas bracht afgelopen zomer zijn zevende studio album ‘Immortal Americans’ uit. De folk-zanger met punk roots schreef het album na een woelige periode in zijn leven waarin hij zijn drankverslaving te lijf ging en brak met zijn oude platenlabel.

Na meer dan 20 jaar keerde Lucas terug naar zijn geboorteplaats Bloomington in de Midwest van de Verenigde Staten. De veranderingen van zijn geboortegrond en de veranderingen in hemzelf vormen de belangrijkste muzikale inspiratiebron voor zijn nieuwste werk.

In de muziek van Austin Lucas weerklinkt een heldere blik op een donkere periode, gepresenteerd in een gestripte nummers vol nostalgie. Zoals hij zelf zegt:

“Not all of this is happy stuff, but there’s hope. There’s light in the darkness. I really do believe in second and third chances, because I know how many chances I’ve received. You have to keep fighting, because that’s what makes life worth living.”

Warshy (Crazy Arm)
Eén van de support-acts die Austin Lucas meeneemt is Warshy. De naam Warshy – een samentrekking van de woorden ‘oorlog’ en ‘verlegen’ – is het nieuwe soloproject van Crazy Arm frontman Darren Johns. Verwacht rootsy rock’n’roll energie en af en toe een politiek geladen songtekst.

Flora Sculler
Flora Sculler speelt normaal gesproken in de Nederlandse punkrockband MARCH, maar zo af en toe gaat ze op de akoestische tour. Ze zingt liedjes van haar band, gloednieuw solowerk en een aantal covers van haar favoriete artiesten.