Avishai Cohen Quartet

1 recensie
Datum
do 2 mei 2019
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Prijstabel voor Avishai Cohen Quartet

Ongeplaceerd

Normaal € 30,08
Normaal
Ongeplaceerd € 30,08

Prijs inclusief € 3,08 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Jazz in De Oosterpoort
De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.
Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Avishai Cohen is misschien wel één van de meest toonaangevende namen binnen de internationale jazz scene van dit moment. ‘’Een jazztrompettist van het kaliber eindbaas’’, zoals de Volkskrant hem beschrijft. ‘’Zodra hij in zijn trompet blaast, neemt een goudwarme klank bezit van de zaal.’’ Die goudwarme klank vulde de Kleine Zaal van De Oosterpoort al eerder tijdens Rockit in 2017. Nu komt Cohen op donderdag 2 mei terug voor een optreden in de Grote Zaal en neemt hij zijn eigen Avishai Cohen Quartet met zich mee.

Verschillende projecten

Avishai Cohen werd bekend door zijn intense en virtuoze mix van jazz en invloeden uit het Midden ­Oosten. “An extra­vagantly skilled trumpeter, relaxed and soulful… deftly combining sensitivity and flair” schreef The New York Times. Dat hij verschillende jazz-stijlen beheerst, laat hij zien met verschillende projecten zoals zijn trio Triveni en zijn elektrische fusion-groep Big Vicious. Hij deelde het podium met o.a. Mark Turner Quartet en SF Jazz Collective. Avishai doorstaat glansrijk de vergelijking met Miles Davis. “Like Davis, he can make the trumpet a vehicle for uttering the most poignant human cries”, aldus The New York Times.

Dream team

Het Quartet waarmee Avishai Cohen op dit moment samenwerkt ziet hij als zijn dream team. ‘’We zijn perfect in balans. Open, met volop ruimte voor improvisatie. Tegelijkertijd zijn de composities heel specifiek, direct en doordacht’’, aldus Cohen. Hij nam het album Cross My Palm With Silver met hen op en de reacties waren lovend. ‘’Krachtig van toonzetting en kristalzuiver van sound’’ (Written in Music).

Avishai Cohen – trompet

Yonathan Avishai – piano

Barak Mori – bass

Ziv Ravitz – drums

Website Avishai Cohen

Let op: enkel vrije zitplaatsen beschikbaar

 

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie Cross My Palm With Silver door de Volkskrant

”De Israëlische trompettist Avishai Cohen is hard op weg zijn contrabas spelende land- en naamgenoot in populariteit te overschaduwen.” Lees hier de volledige recensie.