Backbone-Alida Dors – Oogst

Verplaatst naar Kleine Zaal Oosterpoort
Datum
ma 2 februari 2015
Tijdstip
20:15 - 21:30
Locatie
Stadsschouwburg

Deze voorstelling is vanwege de grote belangstelling verplaatst naar de Kleine Zaal in De Oosterpoort.

Dans en livemuziek met roots in de hiphop
Alida Dors heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van hiphopdanseres tot een choreografe met haar eigen stempel. Haar werk is geëngageerd en vertrekt altijd vanuit het hiphopidioom. Met haar choreografieën slaat ze bruggen, tussen danstalen en publiek. ‘Oogst’ is een zoektocht naar de ruimte die een mens nodig heeft om individu te zijn en zijn ware identiteit te vinden. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door live drums en fluit, naast digitaal gecomponeerde muziek van Diego Soifer.

De pers over Alida Dors:
“Alida Dors verrijkt het hiphopidioom van binnenuit. De bravoure breekt ze open, de menselijkheid erachter zoekt ze. Met Succes”. (Magazine Dans)

“Alida Dors is niet zoals de meeste hiphopchoreografen. Terwijl velen krampachtig vasthouden aan de hiphop pur sang, heeft Dors zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van hiphopdanseres tot een choreografe met haar eigen stempel” (Parool)

Choreografie: Alida Dors, dans: Donna Chittick, Jason De Witt, Quincy Ignacia, Sarah Mancini, muziek: Diego Soifer, fluit: Janneke Groesz, drum: Marijn Korff de Gidts