Bernhoft & The Fashion Bruises

+ support: Lawrence 2 recensies
Datum
ma 26 november 2018
Tijdstip
20:00 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp open
19:00Zaaldeuren open
20:00Aanvang support
21:00Aanvang Bernhoft

Alle tijden onder voorbehoud

Prijstabel voor Bernhoft & The Fashion Bruises

Ongeplaceerd

Normaal € 23.00
Normaal
Ongeplaceerd € 23.00

Prijs inclusief € 3.00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

De Noorse zanger, multi-instrumentalist, songwriter en producer Jarle Bernhoft scoorde in 2011 een wereldwijde YouTube-hit met zijn single C’mon Talk. Hij stond al eerder in De Oosterpoort. Nu komt hij terug, maar niet alleen! Bernhoft deelt op 26 november het podium met de band The Fashion Bruises.

Jarle Bernhoft

Het succes van C’mon Talk leidde tot een uitnodiging voor de talkshow van de wereldberoemde Ellen DeGeneres. Dit alles is niet voor niets. Bernhoft doet met één gitaar dingen waar je eigenlijk een volle muziekwinkel of ensemble voor nodig hebt. Door middel van een loopstation, een soulvolle stem en een gitaar, maakt hij energieke, funky pop waar veel bands jaloers op zouden zijn.

Echo’s naar de muziek van Stevie Wonder en Sly Stone

Sindsdien heeft de zanger niet stilgezeten. Met inmiddels vier albums, twee EP’s en een Grammy Award nominatie op zijn naam, heeft Bernhoft zich ontwikkeld tot een ware soulsensatie. Zijn geluid is te vergelijken met het rauwe geluid van Richie Havens, de bezieling van Mayer Hawthorne and Sharon Jones, met echo’s naar de muziek van Stevie Wonder en Sly Stone.

The Fashion Bruises

Voor zijn laatste album, Humanoid, heeft Bernhoft de handen ineen geslagen met de band The Fashion Bruises. Samen creëerden ze een album vol soul, ondersteund door sudderende R&B-grooves en krachtige popmelodieën. Bij het samenstellen van dit album nam de band een bewuste beslissing om tegen de stroom in te gaan.

Levendige gitaren

In plaats van naar de studio te rennen, brachten ze veel tijd door in de oefenruimte, waar de gedeelde chemie bloeide. De groep introduceerde het album met de eerste single Buried Gold, een nummer vol funk en levendige gitaren.

Uiteindelijk streven Bernhoft & The Fashion Bruises naar een beleving dat het publiek inspireert hun telefoons weg te leggen, op te staan en te dansen!

Bekijk hier de website van Bernhoft

Let op: uitsluitend vrije staplaatsen.

Support Lawrence

Broer en zus Clyde en Gracie Lawrence zijn al van jongs af aan met muziek bezig. Ze schreven samen liedjes in de woonkamer en draaiden de platen van onder andere Stevie Wonder, Randy Newman en Aretha Franklin helemaal grijs. Na jarenlang samen te hebben gespeeld, startten ze de band Lawrence, een achtkoppige soul-pop-band bestaande uit powerhouse-muzikanten die tegelijkertijd ook hun beste vrienden zijn.

De explosieve leadzang en aanstekelijke melodieën van Clyde en Gracie worden door de band ondersteund met dynamische ritmes en strakke energieke hoorns. Ze combineren oude en nieuwe invloeden door live te mixe met elektronisch, analoog met digitaal en nauwgezet met spontaniteit. Hun energieke geluid en volledig live gespeelde arrangementen hebben ervoor gezorgd dat Lawrence een toegewijde aanhang van alle leeftijden en achtergronden heeft opgebouwd.

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Jarle Bernhoft is a Norwegian singer and multi-instrumentalist who scored a world-wide Youtube hit with his single C’mon Talk. Even Ellen Degeneres invited him to receive a well-deserved pat on the back and give a performance in her talk show. And not for nothing: Bernhoft uses only one guitar to do things that would normally require a full music store or ensemble. Armed just with his loop station, his soulful voice and a guitar he creates energetic, funky pop a lot of bands would be jealous of.

Bernhoft’s 2014 album Islander was received very positively and was even nominated for a Grammy. The press made comparisons to the raw sound of Richie Havens, the inspiration of Mayer Hawthorne and Sharon Jones and to echoes of the music of Stevie Wonder and Sly Stone. His music is cool and refreshing. The soul sensation of the North!

 

 

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertverslag Mixed Grill

“Deze man heeft veel meer te bieden dan enkel handig gebruik van electronica: Tel er zijn indrukwekkende gitaar- en pianokunsten, een gitzwarte soulstem die niet zou misstaan bij een Brooklyn gospelkoor en een aanstekelijke stage presence bij op en je ziet direct dat Bernhoft op het podium een compleet alles-in-één-pakket levert.”

Lees hier de volledige recensie

Singlerecensie Humanoid door Carte Blanche Music (Werner Schlosser)

”In many respects, the title track is the perfect representation of Humanoid. A fuzzy, hummable guitar riff leads into an irresistible chorus that includes robotic voices and a Lenny Kravitz meets Stevie Wonder melody.

Lees hier de volledige recensie.