Blaudzun

+ support Jo Marches 3 recensies
Datum
za 25 maart 2017
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Beluister hier het nieuwe album ‘Jupiter part II’ van Blaudzun!

De singer-songwriter met de kenmerkende grote vierkante bril, het zwarte haar en een stem die je uit duizenden herkent; we hebben het natuurlijk over Blaudzun. Sinds zijn doorbraak met het album ‘Heavy Flowers’ en opvolger ‘Promises Of No Man’s Land’ stapelen de muziekprijzen zich op voor Blaudzun en speelt hij voor volle zalen.

De muziek op zijn nieuwe plaat ‘Jupiter’ is wel anders dan op zijn vorige albums. Blaudzun brengt het beste in zichzelf naar boven door spontaan en zonder verwachtingen te experimenteren op basis van gevoelens en gedachten. “Het is een magisch moment als ik het liedje live speel en er tussen mij en het publiek een connectie ontstaat door de muziek.” Op zaterdag 25 maart wordt het zo’n dag; een dag vol oude hits, nieuwe muziek en magische momenten.

Website Blaudzun

 

Support: Jo Marches
Pop met een likje LSD, dat is het Utrechtse Jo Marches. Jo Marches is het geesteskind van songwriter Johanneke Kranendonk. Met haar band beweegt ze zich muzikaal in het schemergebied tussen Tame Impala, Lykke Li en Portishead: hallucinatoire en psychedelische liedjes, die tegelijkertijd onverminderd catchy zijn.

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl

The singer-songwriter with the characteristically big, square glasses, the black hair and a one-in-a-thousand voice: we are of course talking about Blaudzun. Since he broke through with the album ‘Heavy Flowers’ and its successor ‘Promises Of No Man’s Land’ Blaudzun’s musical awards have been piling up and he has been playing sold-out venues.

The music on his new album ‘Jupiter’ is a bit different from his previous albums. Experimenting spontaneously and without any expectations based on feelings and thoughts brought out the best in Blaudzun. “It is a magical moment when I am performing a song live and the music is bringing about a connection between me and the public.” Saturday 25 March will be one of those days: a day filled with old hits, new music and magical moments.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie Rockzine

“Blaudzun bewijst met Jupiter andermaal zijn kracht. Zowel in de vocalen als instrumentale zijn de nummers goed verzorgt, waarbij een unieke sound wordt neergezet. Het eerste deel maakt dan al erg nieuwsgierig naar de opvolgende delen”

Lees hier de volledige recensie.

Concertverslag Iflmagazine (E. van der Ven)

“Voor zijn huidige muzikale project Jupiter, een drieluik welteverstaan, heeft hij meer dan ooit echt een band gecreëerd. En dat gevoel van saamhorigheid slaat moeiteloos over op het kleine publiek op de tweede avond van een reeks van vier shows in EKKO, Utrecht.”

Lees hier het volledige concertverslag.

★★★★ Albumrecensie Volkskrant (G. Kamer)

“Het lijkt wel alsof Blaudzun (de artiestennaam van Johannes Sigmond) en zijn band hier zelfverzekerder klinken. De liedjes zijn afwisselender en vooral het ritmische fundament van bas en drums is steviger dan ooit.”

Lees hier de volledige albumrecensie.