Broederliefde – We Moeten Door

+ support: Poke 1 recensie
Datum
za 10 februari 2018
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Het is een feit! Op 10 februari komt hiphop-sensatie en hitmachine Broederliefde met een gloednieuwe show in de Grote Zaal naar De Oosterpoort.

Broederliefde

Broederliefde bestaat uit vijf Rotterdamse rappers die je kan kennen van megahits als Mi No Lob, Jungle en Ik Was Al Binnen. De groep ontstond uit een stel voetbalvrienden uit Spangen die de hiphop-scéne bestormden met video’s, studiosessies en een mixtape. De achterban is gigantisch, maar dat maakt Jerr, Emms, Sjaf, Edson en Mella niet gek.

Ongekende populariteit

Broederliefde heeft tot op heden 3 EP’s uitgebracht onder het label Top Notch: Gevoelig Feestje, Hard Work Pays Off I en het record brekende 2e deel genaamd Hard Work Pays Off II. Met het platina album Hard Work Pays Off 2 stonden de mannen 14 weken op #1 in de GfK Album top 100. Daarmee ging een dertien jaar oud record van Frans Bauer uit de boeken. Alle drie de EP’s staan al maandenlang in de Album top 100. Met ruim 175 miljoen streams alleen al op Spotify, verbreken zij elk record en werden ze in 2016 uitgeroepen tot meest gestreamde artiest van Nederland.

Prijzenpakkers

Alle hits van Broederliefde hebben inmiddels minimaal platina status bereikt, waaronder Ik Was Al Binnen ft. Frenna, Mi No Lob, Alaka ft. SBMG & Kalibwoy, Jungle en Kom Dichterbij Me ft. Jan Smit. Ook heeft Broederliefde diverse awards gewonnen: de Edison Award 2016 voor ‘Beste Album’, MTV Award 2016 ‘Best Dutch Act’ en in totaal 6 FunX Awards.

Website Broederliefde

Support: Poke

De support bij de (uitverkochte) show van Broederliefde is 101Barz-sensatie Poke! Zijn eigenzinnige delivery is het handelsmerk van Poke, dus we kunnen zeggen dat hij ‘one of a kind is’: “Nu ben ik back, wacht maar, je gaat zien wat er aan de hand is!”

Let op: uitsluitend vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Interview Broederliefde 3voor12

“Broederliefde is in no time een van de geluidsbepalers van de Nederlandse hiphop geworden. Hun mix van rap met Kaapverdiaanse en Antilliaanse invloeden en een beetje elektronica werkt supergoed.”

Lees het volledige interview