Causes

1 recensie
Datum
wo 20 februari 2019
Tijdstip
20:00 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Binnenzaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp open
19:00Zaaldeuren open
20:00Aanvang concert

Prijstabel voor Causes

Ongeplaceerd

Normaal € 17.50
Normaal
Ongeplaceerd € 17.50

Prijs inclusief € 2.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

De Utrechtse indiepopband Causes komt op 20 februari terug naar De Oosterpoort. De band van eigen bodem wist door te breken met de debuutsingle Teach Me How To Dance With You en bracht daarna de met goud beloonde plaat Walk On Water uit: zonder uitzondering sterke en pakkende songs.

Het begin

De Engelse singer-songwriter Rupert Blackman begon zijn carrière als straatmuzikant in Londen. Toen hij enkele jaren geleden naar Nederland verhuisde ging hij hier mee door en dat pakte goed uit. Hij werd uitgenodigd bij De Wereld Draait Door en stond onder andere in het voorprogramma van Sabrina Starke. Dit smaakte naar meer en Blackman ging op zoek naar bandleden. Een berichtje op het prikbord van het conservatorium bracht hem in contact met gitarist Jan Schröder, drummer Simon Boeing-Messing en bassist Robert Pronk. Causes was geboren en nadat Teach Me How To Dance With You uitkwam ging het razendsnel: de band speelde op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert At Sea en tourde met hun, zoals 3voor12 het omschrijft, ”gevoelige en bombastische performance” veelvuldig langs uitverkochte zalen in binnen- en buitenland.

Lovende reacties

Causes is pas een paar jaren geleden opgericht, maar zorgt nu al keer op keer voor lovende reacties. “Tracks als This Sinking Ship, Sparrows en The Storm zijn goed opgebouwd, liggen goed in het gehoor en zijn gewoonweg fijn om naar te luisteren. Na het beluisteren van deze nummers kun je alleen maar uitkijken naar het verdere werk van de band.” (Nieuweplaat).

Op 20 februari 2019 brengt de band intieme momenten en pakkende gitaarsounds naar De Oosterpoort, om het publiek te betoveren met al het moois dat de mannen te bieden hebben.

Zie ook de website van Causes.

Let op: uitsluitend vrije staplaatsen.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertrecensie Causes in TivoliVredenburg door 3voor12

Where Does Love Go When It Dies, lijkt dan ook het meest op een soloproject van Blackman die het op keyboard brengt; een klein, intiem en neerslachtig liedje waarbij de gitaar, bas en drums slechts een kleine aanvulling blijken. Dit geldt echter niet voor het gehele repertoire van deze (soft)popband, dat vanavond haar almaar groeiende plek in de Nederlandse muziekindustrie dubbel en dwars verdient. Grote kans dat ‘deze jongen’ met Causes het komende jaar niet om airplay verlegen zit.” Lees hier de volledige recensie.