Chunky Move

Complexity of belonging 3 recensies
Datum
za 1 december 2018
Tijdstip
20:15 Inleiding om 19:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Chunky Move

Eerste rang

Normaal € 29.00

Tweede rang

Normaal € 23.50
CJP/Collegekaart € 12.50

Derde rang

Normaal € 19.50
CJP/Collegekaart € 12.50

Vierde rang

Normaal € 14.50
CJP/Collegekaart € 12.50

Vijfde rang

Normaal € 7.50
CJP/Collegekaart € 7.50
Normaal CJP/Collegekaart
Eerste rang € 29.00
Tweede rang € 23.50 € 12.50
Derde rang € 19.50 € 12.50
Vierde rang € 14.50 € 12.50
Vijfde rang € 7.50 € 7.50

Prijs inclusief € 3.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling is onderdeel van Internationale Selectie
Bekijk de hele selectie

Schitterende mix van dans, theaters en visuals

Ergens bij horen, in een nieuwe omgeving, dat wil bijna iedereen. Je spant je in, leert de taal, past je aan. Maar wat als dat niet voldoende blijkt? Wat is je identiteit eigenlijk nog in een geglobaliseerde wereld vol flexplekken, waarin het contact met dierbaren zich voor een groot deel online afspeelt.

Anouk van Dijk

De Nederlandse choreografe Anouk van Dijk emigreerde naar Australië om de artistieke leiding van Chunky Move op zich te nemen. In de cross-over voorstellingen die ze met de Duitse regisseur Falk Richter maakt, kunnen zowel dansers als acteurs hun veelzijdigheid etaleren. In ‘Complexity of Belonging’ deelt een internationale cast met veel zwarte humor zijn persoonlijke besognes, in een decor dat schrijnende, emotionele leegte symboliseert. De voorstelling was in 2015 eenmalig te zien op het dansfestival Spring in Utrecht en komt vanwege het grote succes gelukkig weer terug naar Nederland.

‘Onwaarschijnlijk goed’

De Volkskrant zag ‘Complexity of belonging’ tijdens Spring en schreef in een viersterrenrecensie: “Bewegingen en woorden lopen parallel of pakken het stokje van elkaar over. Probleemloos, naadloos. Vaak voelt de dans, net als de elektronische muziek, als een uitvergroting van de emoties die op dat moment spelen. De cast van Chunky Move is daarbij onwaarschijnlijk goed: iedereen kan alles, de scheidslijn tussen acteur en danser is volledig opgeheven.”

Ga voor meer informatie naar: www.chunkymove.com.au

Splendid mix of dance, theatre, and visuals
Belonging, to a new environment, is what almost everyone longs for. You try, learn the language, adapt. But what when this does not seem to be enough? What is left of identity in a globalised world filled with flexible working, in which contact with loved ones mainly takes place online? That is the theme of ‘Complexity of Belonging’, which received five stars from online theatre platform Theaterkrant. “They have proved to be able to create special performances before: the duo Anouk van Dijk and Falk Richter. And again they excel themselves. (…) The Australian production fuses theatre, dance, and visuals and the dancers’ performance commands respect.”

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ de Volkskrant

“Bewegingen en woorden lopen parallel of pakken het stokje van elkaar over. Probleemloos, naadloos. Vaak voelt de dans, net als de elektronische muziek, als een uitvergroting van de emoties die op dat moment spelen. De cast van Chunky Move is daarbij onwaarschijnlijk goed: iedereen kan alles, de scheidslijn tussen acteur en danser is volledig opgeheven.”

★★★★★ Theaterkrant

“De Australische productie vermengt theater, dans en visuals en de prestatie van de dansers dwingt respect af.”

Dans magazine

“Anouk van Dijk en Falk Richter hebben met de dansers van het Australische dansgezelschap Chunky Move een waanzinnig goede voorstelling ontwikkeld waar de identiteitsvraag en de intrigerende monologen van de dansers in combinatie met de prachtige choreografie een blijvende impact maken.”