Chunky Move

Complexity of belonging 3 recensies
Datum
za 1 december 2018
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
Stadsschouwburg

Tijdschema

17:30Stadsschouwburg gaat open
18:00Eenakter: Australisch diner
19:15Start inleiding
20:15Aanvang voorstelling
21:55Einde voorstelling

Tijden onder voorbehoud.

Deze voorstelling is onderdeel van Internationale Selectie
Bekijk de hele selectie

 

Deze voorstelling is onderdeel van de reeks in de Stadsschouwburg met als thematiek maatschappelijke verbondenheid. Bekijk alle voorstellingen.

Schitterende mix van dans, theater en visuals

Ergens bij horen, in een nieuwe omgeving, dat wil bijna iedereen. Je spant je in, leert de taal, past je aan. Maar wat als dat niet voldoende blijkt? Wat is je identiteit eigenlijk nog in een geglobaliseerde wereld vol flexplekken, waarin het contact met dierbaren zich voor een groot deel online afspeelt.

Chunky Move

De Nederlandse choreografe Anouk van Dijk emigreerde naar Australië om de artistieke leiding van Chunky Move op zich te nemen. In de cross-over voorstelling die ze met de Duitse schrijver/ regisseur Falk Richter maakt, kunnen zowel dansers als acteurs hun veelzijdigheid etaleren. In ‘Complexity of Belonging’ deelt een internationale cast met veel zwarte humor zijn persoonlijke besognes, in een decor dat schrijnende, emotionele leegte symboliseert. De voorstelling was in 2015 eenmalig te zien op het dansfestival Spring in Utrecht en komt vanwege het grote succes gelukkig weer terug naar Nederland.

‘Onwaarschijnlijk goed’

De Volkskrant zag ‘Complexity of belonging’ tijdens Spring en schreef in een viersterrenrecensie: “Bewegingen en woorden lopen parallel of pakken het stokje van elkaar over. Probleemloos, naadloos. Vaak voelt de dans, net als de elektronische muziek, als een uitvergroting van de emoties die op dat moment spelen. De cast van Chunky Move is daarbij onwaarschijnlijk goed: iedereen kan alles, de scheidslijn tussen acteur en danser is volledig opgeheven.”

Anouk van Dijk

Anouk Van Dijk is een Nederlandse Choreografie. Ze richtte in 1996 het dansgezelschap anoukvandijk dc op en ontwikkelde haar eigen bewegingssysteem: de countertechniek. In 2012 emigreerde Anouk van Dijk naar Australië om artistiek leider te worden van het dansgezelschap Chunky Move.

Ga voor meer informatie naar: www.chunkymove.com.au

Splendid mix of dance, theatre, and visuals
Belonging, to a new environment, is what almost everyone longs for. You try, learn the language, adapt. But what when this does not seem to be enough? What is left of identity in a globalised world filled with flexible working, in which contact with loved ones mainly takes place online? That is the theme of ‘Complexity of Belonging’, which received five stars from online theatre platform Theaterkrant. “They have proved to be able to create special performances before: the duo Anouk van Dijk and Falk Richter. And again they excel themselves. (…) The Australian production fuses theatre, dance, and visuals and the dancers’ performance commands respect.”

Tekst: Falk Richter | Concept, Choreografie & Regie: Anouk van Dijk and Falk Richter | Dekor ontwerp: Robert Cousins | kostuum ontwerp: Mel Page | Licht ontwerp: Niklas Pajanti | Muziek compositie: Malte Beckenbach
Dramaturgie: Nils Haarmann and Daniel Schlusser | Met: Joel Bray, Lauren Langlois, Alya Manzart, Eloise Mignon, James Vu Anh Pham, Stephen Phillips, Josh Price, Karen Sibbing and Tara Jade Samaya

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ de Volkskrant

“Bewegingen en woorden lopen parallel of pakken het stokje van elkaar over. Probleemloos, naadloos. Vaak voelt de dans, net als de elektronische muziek, als een uitvergroting van de emoties die op dat moment spelen. De cast van Chunky Move is daarbij onwaarschijnlijk goed: iedereen kan alles, de scheidslijn tussen acteur en danser is volledig opgeheven.”

★★★★★ Theaterkrant

“De Australische productie vermengt theater, dans en visuals en de prestatie van de dansers dwingt respect af.”

Dans magazine

“Anouk van Dijk en Falk Richter hebben met de dansers van het Australische dansgezelschap Chunky Move een waanzinnig goede voorstelling ontwikkeld waar de identiteitsvraag en de intrigerende monologen van de dansers in combinatie met de prachtige choreografie een blijvende impact maken.”