Daniel Romano

2 recensies
Datum
zo 26 mei 2019
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Daniel Romano

Ongeplaceerd

Normaal € 23.00
Normaal
Ongeplaceerd € 23.00

Prijs inclusief € 3.00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

TakeRoot presents:
Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed.
Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

De eigenzinnige Canadees Daniel Romano is even geniaal als onvoorspelbaar. Country, pure pop, psychedelica en punk. In zijn muzikale universum bestaan geen grenzen. Op zondag 26 mei speelt Daniel Romano in De Oosterpoort.

Muzikaal

Muzikaliteit zit bij Daniel Romano in het bloed. Zijn ouders waren folkmuzikanten en door zijn grootouders ontdekte hij country. Met als gevolg dat zijn interesse in deze genres als maar groeide en groeide. Ook wist Daniel in zijn jeugd een rits instrumentele vaardigheden onder de knie te krijgen. Nu weet hij gitaar, drums, pedal steel en keyboard feilloos te bespelen.

Onvoorspelbaar

Elk album van Daniel Romano is anders. Eerder nam hij je moeiteloos mee naar een honky-tonk in Nashville uit de jaren 50, nu is de cowboyhoed verdwenen en heeft de country sound plaats gemaakt voor psychedelische pop en punk. Wel zijn Daniel’s nummers nog altijd  overtuigend, voorzien van fraaie zang en bepakt met verhalen over liefde, haat, trouw en verraad.

Finally Free

Daniel’s onlangs uitgebrachte plaat Finally Free is bijna helemaal eigenhandig ingespeeld. De muziek op het album is een moderne en eigenzinnige variant op de folkmuziek uit de jaren zestig. De melodieën zijn van een adembenemende schoonheid, de teksten surrealistisch en muzikaal klinkt het album als een klok.

Website Daniel Romano

Let op: Vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and  ticketmaster.nl

Daniel Romano in English

Daniel Romano takes you along to a honky-tonk in Nashville, around the 1970s. Convincing songs about love and hate, faithfulness and treason, some alcohol abuse of course, and all of this is provided with fine singing and a crying pedal-steel guitar. With a lot of feeling for both musical style and matching appearances this young Canadian brings his heart-breaking songs out into the open.

Romano is often compared with big names as Willie Nelson, Waylon Jennings or Merle Haggard. When asked about this, he likes to cite a song title from George Jones: “Who’s Gonna Fill Their Shoes?”

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Albumrecensie Finally Free - Written in Music

“Weerom een fascinerende muzikale exploratietocht waarin Romano ongebonden zijn eigen grenzen verlegd en die van de luisteraar nog wat verder aftast.”

Lees de volledige recensie hier.

Concertrecensie - NRC

“Daniel Romano zette Vera op zijn kop met stuwende en wervelende garagerock. In zijn hoofd is de witte James Brown al weer drie stappen verder.”

Lees de volledige recensie hier.