Dansgroep Amsterdam

Domestica 4 recensies
Datum
ma 29 oktober 2012
Tijdstip
20:15 - 21:20
Locatie
Stadsschouwburg

Samenwerking van twee dansvernieuwers
‘Domestica’ is een bundeling van twee bijzondere choreografen: Krisztina de Châtel en Ann Van den Broek. De Châtel’s voorstellingen draaien rond contrasten en confrontaties: kwetsbare menselijke lichamen tegenover natuurelementen. Van den Broek is een vernieuwende en succesvolle dansmaker die vaak inzoomt op extreme emoties als pijn en lust. De toonaangevende choreografen hebben een sterke professionele en persoonlijke band: als danseres werkte Ann vele jaren bij Dansgroep Krisztina de Châtel. Voor het eerst gaan beide vrouwen de dialoog aan in een gezamenlijke choreografie.

concept en choreografie: Krisztina de Châtel en Ann Van den Broek • muziek: Arne van Dongen • dans: dansers van Dansgroep Amsterdam en twee gastdansers van WArd/waRD (Andreas Kuck en Cecilia Moisio)

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Het Parool

“een voorstelling van twee meesters!”

★★★ de Volkskrant

“Beide vrouwen staan bekend om hun krachtige, minimalistische bewegingsstijl waarin soberheid en herhaling trefwoorden zijn. De emoties borrelen heftig, maar onderhuids en zonder te psychologiseren. “

★★★★ Theaterkrant

“Er zitten prachtige dansante stukken in de voorstelling, die niet alleen door toevoeging van tekst een theatraal karakter heeft. Krachtig zijn de taferelen waarin de in zwart uitgaanskledij gestoken dansers rond elkaar hangen en er kleine interacties tussen hen plaatsvinden, en het eindbeeld met halfontklede lijven die door de ruimte verspreid liggen terwijl het licht door een van hen wordt uitgedaan.”

★★★ NRC Handelsblad

“Veel gewaagder is de samenwerking van oudgediende Krisztina de Châtel met haar artistieke dochter, de Vlaamse Ann Van den Broek.” (..) “In ‘Domestica’ schetsen zij [De Châtel en Van den Broek] een fraai maar grimmig beeld van het begrip ‘thuis’.” (..) “In sommige delen zijn de beheerste, binnengehouden emoties van De Châtel te herkennen, in andere de meer extraverte, directe expressiviteit van Van den Broek.” (..) “Geen soepele rit ….., maar wel een interessant experiment.”