De Dijk

1 recensie
Datum
vr 7 december 2018
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Prijstabel voor De Dijk

Ongeplaceerd

Normaal € 30.50
Normaal
Ongeplaceerd € 30.50

Prijs inclusief € 3.00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Vaste prik in de programmering van De Oosterpoort is De Dijk. Dit wordt zelfs de 49e keer dat ze de zaal zullen platspelen! Neerlands beste liveband is dan ook meer dan een band, het is een baken. Je kunt zeggen: dat krijg je vanzelf als je het 37 jaar volhoudt, maar dat is te simpel. Bij Huub van der Lubbe en zijn mannen sluipt de routine maar moeilijk binnen, is hun geloofwaardigheid heilig en gretigheid de grote troef. Eén ding is duidelijk: we krijgen nooit genoeg van De Dijk!

Recht uit het hart

Na zo lang toeren is die honger beslist niet vanzelfsprekend. Je kunt hem niet faken. De mannen van De Dijk stáán dan ook voor de essentie van hun liedjes: hoop, gemeenschapszin, menselijkheid, een afkeer van cynisme, allemaal door de band teruggebracht tot tastbare proporties.

Als het golft

Het hart bloedt misschien anders, maar niet minder hevig sinds De Dijk voor het eerst van zich lieten horen in 1981. Als het golft, dan golft het goed, al bijna vier decennia lang. Ze hebben gedanst op de vulkaan, kwamen binnen zonder kloppen, vroegen zich af of ze iets voor ons konden doen. Soms was er niemand in de stad, dan weer was er niets zo eenzaam als een stampvol café. Maar De Dijk bleef spelen. Swingend en bruisend of juist ingetogen. Vol levensvreugde of smart. Want een ding is duidelijk geworden: de blues verlaat je nooit. Wees er dus bij. Zij kunnen het niet alleen.

En het publiek golft mee

“Jong en oud deinen mee, er wordt gestampt, gesprongen en ritmisch heen en weer gewiegd”, schreef NRC Handelsblad naar aanleiding van hun 35-jarig jubileum in een bruisend Paradiso. En zo zal het ook in De Oosterpoort gaan: De Dijk doet een voorzet, waarop het publiek ze volgt van kraker naar kraker. Wat een groot geluk dat De Dijk nog steeds in een busje klimt om naar Groningen te rijden.

Kijk voor meer info op de website van De Dijk

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Volkskrant (Gijsbert Kamer)

“Knap hoe De Dijk met hun 17de studio album in 33 jaar toch weer weet te verrassen”.

Lees het volledige concertverslag van Volkskrant.