Donnie

+ support: Joost 1 recensie
Datum
do 12 oktober 2017
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Rapper Donnie is de hiphop-sensatie van dit moment en komt op 12 oktober een feestje geven in De Oosterpoort!

Donnie noemt zichzelf ook wel de mannelijke Marilyn Monroe, verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante mode smaak niet onder stoelen of banken steekt. De leipe van het plein, de mannelijke Anna Drijver of Maradonnie. Hoe je hem ook kent, rapper Donnie heeft zich in korte tijd gevestigd als dé nieuwe cultheld.

‘Mannelogie’ & ‘BFMJT’

Donnie is wellicht wel meest productieve rapper van dit moment, want binnen een jaar tijd zette hij zich met twee albums op de kaart.

‘Mannelogie’ (2015) bestaat uit ervaringen die uit zijn leven zijn gegrepen en worden verhaald middels een mozaïek van slang en uiteenlopende talen. In de twaalf tracks die het album telt, doet Donnie de ‘Makkareen’ met Mr. Polska, neemt hij je mee naar ‘t Leidse, en reist hij naar zijn eigen kosmos waarbij hij zich als Wubbo Ockels voelt. Merkkleding, drank en drugs zijn Donnies thema’s en net als De Jeugd Van Tegenwoordig is ‘Maradonnie’ een enorme verrijking voor de Nederlandse taal.

‘BFMJT’ kwam op 2 juni (2017) uit. Een plaat te zijn waarop Donnie zich helemaal kan uitleven. Zoals hij zelf zegt: “Ik ben de definitie van jezelf zijn.”. En daarom is er dus maar 1 een gastbijdrage. Maar dat is wel meteen een belangrijke. Namelijk van zijn aller grootste held: darter Raymond van Barneveld.

Met al dat werk wat van de persen knalt is het gek dat de rapper nog nooit hier is geweest. De hoogste tijd dus dat we Donnie uitnodigen voor een set in Groningen!

Zie ook de website van Maradonnie.

Support: Joost

Ze hebben niet alleen de gezamenlijke single ‘Rene Froger’ net uitgebracht, maar staan nu ook samen op het podium: Donnie en Joost! Meer weten over deze populaire, niet-te-labelen YouTube ster? Check dit artikel van VICE en je weet een stuk meer.. of juist minder..

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zit plaatsen.

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertverslag 3voor12 (Timo Pisart)

“Hij maakt zijn vele namen redelijk waar: hij masseert de gitarist/toetsenist (‘de blanke Bas Bron’) wanneer die een viezige solo speelt, gooit water over het publiek heen en vibet vooral heel lekker.”

Lees het volledige concertverslag op 3voor12.