Edward Scharenhand (8+)

Theater Sonnevanck 2 recensies
Datum
zo 29 oktober 2017
Tijdstip
14:30 - 15:30
Locatie
Stadsschouwburg

 

 

 

Deze voorstelling is onderdeel
van het Toffe Kastanjes festival!

Muzikale komedie

Theater Sonnevanck baseert zijn nieuwe zoetzure muzikale komedie – over goed en kwaad en de dunne grens daartussen – losjes op Tim Burtons sprookjesachtige film ‘Edward Scissorhands’.

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens.
Op een dag staat er iemand op hun stoep. Hij heet Edward en is helemaal alleen. Edward is lief en zachtaardig maar aan beide armen heeft hij – in plaats van gewone handen – helaas een stel lange en vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief.
Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward?

Tof!
Wat zou jij aan je hand willen hebben ? Voorafgaand aan de voorstelling kunnen kinderen hun eigen bijzondere hand maken van verschillende materialen.

Bekijk alle voorstellingen van Toffe Kastanjes

regie en tekst: Marije Gubbels | spel: Juul Vrijdag, Dorien van Gent, Marcel Osterop en Freek den Hartogh | vormgeving: Morgana Machado Marques | compositie: Freek den Hartogh

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ De Volkskrant

“Edward Scharenhand is net zo sprookjesachtig als het origineel”

★★★★ Theaterkrant

“Theater Sonnevanck durft met het duistere Edward Scharenhand echt spannend te zijn”