Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat

en Erik Vloeimans / Duende 1 recensie
Datum
vr 8 maart 2019
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp open
20:00Zaaldeuren open
20:15Aanvang voorstelling
21:05Pauze
22:15Einde voorstellig

Alle tijden onder voorbehoud

Prijstabel voor Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat

Ongeplaceerd

Normaal € 24,68
CJP/Collegekaart € 10,29
Vakpas € 10,29
Normaal CJP/Collegekaart Vakpas
Ongeplaceerd € 24,68 € 10,29 € 10,29

Prijs inclusief servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Gijs Scholten van Aschat, Eric Vloeimans en Eric Vaarzon Morel

Na het succes van afgelopen seizoen zijn acteur Gijs Scholten van Aschat, trompettist Eric Vloeimans en gitarist Eric Vaarzon Morel weer terug op de planken voor een exclusieve tour van twee weken met de voorstelling Duende. De vrienden duelleren met elkaar op het scherpst van de snede, met hun sterkste wapens: Eric en Eric met hun muziek, Gijs met zijn taal. Woorden worden ritme, muziek wordt taal, grenzen vervagen.

In Duende begeven de drie Hollanders zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. Een speelt op zijn flamencogitaar, een ander leest en een derde blaast hemelse tonen de lucht in op zijn trompet. Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden en komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië, waar ze Lorca, flamenco, duende, Pessoa, saudade en Drummond de Andrade ontmoeten: meer dan ze op een avond kunnen vertellen.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Theaterkrant

Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat en Eric Vloeimans: drie Hollanders die zich op weg naar het zuiden begeven. Ze komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië en omarmen de taal en de muziek. Ze ontmoeten Lorca, de flamenco, duende, Pessoa, saudade en Drummond de Andrade, te veel om op één avond te vertellen. De een speelt op zijn flamencogitaar, een ander leest voor en de derde blaast hemelse tonen uit zijn trompet. Ze duelleren met elkaar op het scherp van de snede, alledrie met hun sterkste wapens: Eric en Eric met hun muziek, Gijs met zijn taal. “Poëzie en muziek met extatische bezieling.”