Stichting Stroet, Feikes Huis & DudaPaiva Company

Ding dong: een relatietragedie
Datum
di 30 april 2019
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Stichting Stroet, Feikes Huis & DudaPaiva Company

Ongeplaceerd

Normaal € 16,46
CJP/Collegekaart € 10,29
Normaal CJP/Collegekaart
Ongeplaceerd € 16,46 € 10,29

Prijs inclusief € 3,19 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling hoort bij een reeks toneel-op-toneel voorstellingen. Bekijk alle voorstellingen hier.

Wat als geluk zich niet laat dwingen?

Geïnspireerd op Edward Albee en Lars Norén schrijft Rik van den Bos een relatietragedie voor twee poppen en twee acteurs over de breekbaarheid van geluk. Twee koppels nemen elkaar de maat tijdens een dinerdate. Wat een gezellig avondje had moeten zijn, wordt een krachtmeting in een slangenkuil. Tegenwoordig hoor je gelukkig te zijn, ook al weten we lang niet altijd wat ons echt gelukkig maakt. Maar wat als geluk zich niet laat dwingen?

Ko van den Bosch regisseert en speelt Ding Dong

Ding Dong is een unieke cross over tussen beeldend theater en teksttoneel. Naast Harriët Stroet speelt en regisseert Ko van den Bosch. Duda Paiva maakt de poppen en verzorgt de choreografie. Rik van den Bos schrijft het scenario voor deze beeldende voorstelling over de maakbaarheid van ons geluk.

Ding Dong gaat over mensen anno 2019. Mensen die leven in deze hypermoderne tijd, die leven met de wetenschap dat de computer het werk dat ze doen beter uit zou voeren. Mensen die de vele mogelijke rollen, kansen, levens, carrières en mogelijke vormen van liefde kennen. Ze denken te weten wat de ander zou moeten zijn om hen gelukkig te maken. Maar wat doe je dan als de ander niet is wie jij wilt dat hij is?

De personages meten elkaar de maat tijdens een dinerdate. Wat een gezellig avondje had moeten zijn, wordt een krachtmeting. Als de strijd op volle kracht gevoerd wordt, blijkt dat ze vechten met hun eigen beelden.  Het wordt een emotioneel beeldend slagveld – als een nachtmerrie, waarin fantasie en werkelijkheid, gedachten en dromen tot leven komen. Zo worden dingen zichtbaar die normaal gesproken niet zichtbaar zijn.

regie en spel: Ko van den Bosch | concept en spel: Harriët Stroet | tekst: Rik van den Bos | choreografie poppen: Duda Paiva | dramaturgie: Pol Eggermont | decor: Ascon de Nijs | in samenwerking met: Ulrike Quade | coproductie: Stichting Stroet, Feikes Huis & DudaPaiva Company