Feikes Huis / Firma Draak & YoungGangsters

Ultimate cube 1 recensie
Datum
di 23 oktober 2018
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Deze voorstelling hoort bij een reeks toneel-op-toneel voorstellingen. Bekijk alle voorstellingen hier.

Wonderbaarlijke ontdekkingen

“God is dood.” Also sprach Friedrich Nietzsche en sindsdien lijken we op ons eenzame zelf teruggeworpen te zijn. We moeten opnieuw een eigen plek voor onszelf zien te veroveren. Komt daar onze ongelooflijke drang tot technologische vooruitgang vandaan?

Wetenschapsfantasie

Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde doet Firma Draak een poging het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Theatermakers Nick Bos en Matieu Wijdeven maken ruimtereizen in een fraai vormgegeven rechthoek. Hun beeldende verhaal zit vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.

Firma Draak

Firma DRAAK is een jong en ondernemend collectief dat visueel theater maakt. Oud-Groninger Nick Bos en Mathieu Wijdeven hebben na hun afstuderen aan de opleiding Performance (Toneelacademie Maastricht) hun theatrale visie en unieke kijk op de wereld gebundeld. Ze maakten eerder voorstellingen als Cube to.., Ro-Bot, NXT LVL.

concept & Spel: Nick Bos, Mathieu Wijdeven | eindregie: Lotte Bos, Annechien de Vocht | tekstbijdragen & sound design: Tommy Ventevogel | techniek & lichtontwerp: Jamie Barson | Decor: Reynoud van de Molen | Kostuums: Terrorkittens

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Theaterkrant

“De mooiste scènes zijn de intieme, die waarin de aarde een kleine bol is en de zon of maan als een rode bol aan de hemel verschijnt. Op die momenten onderga je als toeschouwer de raadselachtige schoonheid van het heelal.”