Flip FabriQue

Transit 4 recensies
Datum
za 20 oktober 2018
Tijdstip
20:15 - 21:30 Tijdschema
Locatie
Stadsschouwburg

Tijdschema

19:15Gebouwdeur open
20:00Zaaldeur open
20:15Aanvang voorstelling
21:30Einde voorstelling

Tijden onder voorbehoud.

Deze voorstelling is onderdeel
van het Toffe Kastanjes festival!

“Een van de leukste en brutaalste circusshows van de afgelopen jaren” (de Volkskrant*****)

De circusvrienden van Flip Fabrique komt terug naar Groningen! De jongste loot aan de innovatieve Canadese circusboom schotelt je een mix van acrobatiek, jongleerwerk, hoepelacts, livemuziek en humor voor. De zes jongleurs, dansers, hand- en luchtacrobaten, hoepelen diabolovirtuozen laten zien hoe hun leven on the road eruitziet. In een decor van flight cases, dat telkens van vorm verandert, vertellen zij een verhaal over saamhorigheid en kameraadschap.

Flip FabriQue

De leden van Flip Fabrique kennen elkaar van de beroemde Quebec Circus School. Ze vlogen uit om bij topgezelschappen te werken als Cirque du Soleil en Cirque Éloize. In 2011 bracht oprichter en artistiek leider Bruno Gagnon de groep bij elkaar. In 2016 zette Flip Fabrique de Stadsschouwburg volledig op zijn kop met hun debuutvoorstelling Attrape-Moi. “Verpletterend circus”, schreeft het Dagblad van het Noorden in een vijfsterrenrecensie. En nu komen ze het eventjes dunnetjes overdoen. Daar moet je dus bij zijn!

Acrobatics, juggling, music, and humour

Youngest shoot of the innovative Canadian circus tree is Flip FabriQue, which presents you with a mix of acrobatics, juggling, hoop acts, live music, and humour. Shows during which you wonder how many hours they must have spent training. Following their successful previous tour ‘Attrape-Moi’ they are back at full speed in ‘Transit’.

Flip FabriQue

The six jugglers, dancers, hand and air acrobats, and hooping diabolo virtuosos show you what life on the road is like. In scenery consisting of flight cases, which is constantly reshaping, they tell a story about solidarity and companionship.

“This troupe offers acts that don’t seem humanly possible.” (New York Times)

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ de Volkskrant

“Flip FabriQue brengt een van de leukste en brutaalste circusshows van de afgelopen jaren… In een decor van gestapelde flightcases voeren zes circusvrienden op achteloze manier adembenemende trucs uit – secuur en synchroon.”

★★★★★ Dagblad van het Noorden

“Circus? Beter is er niet. (…) De finale met de trampoline is het absolute hoogtepunt, waarin de meeslepende effecten van de beelden in dienst staan van durf, discipline, humor en de verknochtheid aan het vak.”

★★★★ Theaterkrant

“De ogenschijnlijk achteloze wijze waarop de performers de diabolo’s hun wil opleggen grenst aan het onwaarschijnlijke. Of ze nu metershoog de lucht in worden gegooid of met nonchalant gemak van het ene naar het andere touwtje worden overgeheveld. Maar het hoogtepunt van Transit komt direct daarna, met de act met de hoelahoeps. Het razendsnel op alle mogelijke lichaamsdelen (heupen, benen, armen) laten ronddraaien in combinatie met een uitgekiende belichting heeft een zinsbegoochelend effect. Hier wordt een nieuwe standaard gezet.”

New York Times

“This troupe offers acts that don’t seem humanly possible.”