Freek de Jonge

De suppoost
Datum
di 12 februari 2019
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Freek de Jonge

Eerste rang

Normaal € 24,68

Tweede rang

Normaal € 22,62

Derde rang

Normaal € 20,05

Vierde rang

Normaal € 17,48

Vijfde rang

Normaal € 12,34
Normaal
Eerste rang € 24,68
Tweede rang € 22,62
Derde rang € 20,05
Vierde rang € 17,48
Vijfde rang € 12,34

Prijs inclusief € 3,60 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Kunst- en vliegwerk

Freek de Jonge gaf in zijn lange carrière het Nederlands cabaret een ander gezicht en wordt door velen nog steeds gezien als de allergrootste. Zijn recente voorstellingen behoren tot het beste dat hij ooit maakte. In ‘De Suppoost’ staat hij voor het eerst in jaren weer alleen op het toneel. Als zaalwachter van een museum neemt hij je mee op avontuur, van voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk.
In het najaar van 2018 exposeren Hella en Freek de Jonge in het Groninger Museum, dat aan de hand van kostuums, keramieken, foto’s en filmbeelden hun jarenlange samenwerking in beeld brengt. Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat de beide exposanten dagelijks aanwezig zullen zijn met optredens en performances. ‘De Suppoost’ vloeit voort uit deze periode.

Theaterprogrammeur Henk Kuiper

“Een jaar geleden benaderde Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, mij met een bijzonder verzoek. Of we als Stadsschouwburg en De Oosterpoort met hem wilden samenwerken in een project over leven en werk van Hella en Freek de Jonge? “Graag!”, was mijn antwoord, want Hella en Freek hebben, al vele jaren, een bijzondere positie in het theater én daarbuiten. Baanbrekend, beeldbepalend en op de barricades wanneer dat nodig is. En met succes, gezien Freeks recente prominente rol in het Gas-debat. Met gemak verkoopt hij de Stadsschouwburg uit als hij er speelt. Dus geven we dit seizoen Freek graag meermalen de ruimte, met onder meer twee voorstellingen (op 21 september en 4 oktober), die louter en alleen in Groningen zijn te zien!”