Gauguin Ensemble

Jubileumconcert
Datum
di 15 maart 2016
Tijdstip
20:15 - 22:05
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

portemonneeloze pauzePortemonneeloze pauze bij klassieke concerten
Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Beethoven en Haydn: Zes Schotse liederen
Maessen: Trio voor zang, klarinet en piano (première)
Brahms: Sonate voor klarinet en piano op. 120 nr. 2
D’Indy: Trio voor klarinet, cello en piano op. 29

klarinet: Yfynke Hoogeveen ∙ piano: Loes van Ras ∙ sopraan: Irene Maessen ∙ cello: Sietse-Jan Weijenberg | verteller: Eric Bos

Met tekeningen van Barbara Stok
Internationale klasse vind je soms gewoon om de hoek. Bij de twee super getalenteerde vrouwen van het Groningse Gauguin Ensemble bijvoorbeeld, klarinettiste Yfynke Hoogeveen en pianiste Loes van Ras, die naam hebben gemaakt met in het oog springende concerten. In 2016 viert het duo haar twintigjarig jubileum en ook dat doen ze op bijzondere wijze. De rode draad in dit programma is de Franse schilder Gauguin. Striptekenares Barbara Stok laat hem tot leven komen met tekeningen die tijdens het concert te zien zijn op grote panelen. Sylvia Maessen componeert speciaal voor dit jubileum een stuk voor Loes, Yfynke en sopraan Irene Maessen. Verder een fraai trio van Vincent d’Indy, land- en tijdgenoot van Gauguin, en een selectie uit de Schotse liederen van Beethoven en Haydn.

fr
Lees hier het interview in het Dagblad van het Noorden