George & Eran Producties

George & Eran worden racisten 4 recensies
Datum
wo 20 februari 2019
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor George & Eran Producties

Ongeplaceerd

Normaal € 16.00
CJP/Collegekaart € 10.00
Normaal CJP/Collegekaart
Ongeplaceerd € 16.00 € 10.00

Prijs inclusief € 3.10 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling hoort bij een reeks toneel-op-toneel voorstellingen. Bekijk alle voorstellingen hier.

In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld.

George & Eran dragen al jaren hun steentje bij aan een betere wereld. Ze willen het juiste doen, tolerant en begripvol zijn. Dus vragen ze zich hardop af waarom vrouwennog steeds minder verdienen dan mannen. Waarschuwen ze voor de politie die doorgaat met etnisch profileren. En nemen ze stelling in de #MeToo-discussie. Maar hoe hard je ook probeert om goed te doen, er is altijd wel iemand die zich beledigd voelt. In deze actuele komedie zoeken de vrienden naar de (on)mogelijkheid om er bij ongelijkheid en discriminatie samen uit te komen. Met een flinke dosis vrolijke boosheid. Want George & Eran zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ De Volkskrant

“In welke pijnlijke positie ze elkaar ook manoeuvreren, van white privilege tot spinning jew en van lelijkste tot zieligste, de opeenstapeling van aperte beledigingen zit zo slim in elkaar, inclusief veelzeggende ballades, dat iedere gedachte (uitgesproken of niet, goedbedoeld of kwaadaardig), een splinterbommetje wordt.”

★★★★ Theaterkrant

“Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.”

★★★★ NRC Handelsblad

“Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George en Eran worden racisten is actueel theater op het scherp van de snede.”

Dagblad van het Noorden

“George (Syriër) en Eran (Israeliër), die in vorige producties met de Wereldvrede, en vooral provocatief hilarisch met elkaar aan de slag gingen, hebben zich nu op de discriminatie gestort in het weer ijzersterke George en Eran worden racisten. Scherp en komisch leggen ze allerlei vormen van discriminatie bij elkaar en bij zichzelf bloot.”