Gregory Alan Isakov

+ support: Joe Purdy 1 recensie
Datum
wo 28 november 2018
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Gregory Alan Isakov

Ongeplaceerd

Normaal € 20.50
Normaal
Ongeplaceerd € 20.50

Prijs inclusief € 2.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Singer-songwriter Gregory Alan Isakov, in Zuid-Afrika geboren en opgegroeid in Amerika, werd wereldwijd bekend met zijn prachtige, verstilde single Íf I Go I’m Going van de soundtrack voor Californication. Op 28 november komt hij samen met Joe Purdy naar De Oosterpoort.

Ingetogen folk

De muziek van Gregory Alan Isakov is geïnspireerd door Leonard Cohen, Kelly Joe Phelps en Isakovs grote held Bruce Springsteen. Zijn muziek is te omschrijven als ingetogen folk, aangekleed met zacht gitaargetokkel, mandoline en kalmerende, sombere vocalen.

Verhalen van landschappen

Gregory Alan Isakov is niet altijd muzikant geweest. Voordat hij doorbrak met zijn indie-rock en folk liedjes werkte hij als tuinder. De verhalen van landschappen, plekken en reizen hoor je terug in zijn muziek.

Ode aan een stad

Één van die plekken is Amsterdam. Het gelijknamige nummer uit 2013 is niet alleen een ode aan onze hoofdstad, maar gaat ook over thuiskomen. Wie weet schrijft Gregory Alan Isakov na zijn bezoek aan De Oosterpoort in november wel een nummer over Groningen.

Support: Joe Purdy

Joe Purdy is een Amerikaanse singer-songwriter uit Arkansas en letterlijk bekend van TV. In 2001 verruilde hij Arkansas voor Californië, waar hij piano leerde spelen en begon met het schrijven van liedjes. Niet lang daarna brak bij door met het nummer Wash Away, dat gebruikt werd in een aflevering van de serie Lost. Zijn muziek is tevens te horen in de series Greys Anatomy en House.

Let op: vrije en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

 

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Albumrecensie: Gregory Alan Isakov – With The Colorado Symphony door thankfolkforthat.nl

‘Whether he stands alone onstage with a guitar, is surrounded by a few other acoustic instruments or a full symphony, Gregory Alan Isakov is a master of his songwriting craft, and with the Colorado Symphony’s embellishments on his newest album, this folk legend is injected with a wonderful orchestral boost.’