HAEVN

+ support: Will Knox 1 recensie
Datum
za 14 april 2018
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

De Nederlandse indiepopgroep HAEVN komt terug naar Groningen. De pas opgerichte band blijkt nu al een garantie voor volle zalen. Vorig jaar stonden ze nog in een uitverkochte Kleine Zaal van De Oosterpoort. Hierna verkocht HAEVN onder meer Paradiso en Koninklijk Theater Carré uit. Op 14 april zal het Amsterdamse duo de Grote Zaal van De Oosterpoort vullen met hun cinematische melodieën en warme vocalen.

HAEVN is een samenwerking tussen producer/songwriter Marijn van der Meer en filmscore componist/producer Jorrit Kleijnen. De band brak amper een jaar geleden door met hun eerste single Finding Out More. Het nummer groeide uit tot een grote hit. Ook op festivals doet het Amsterdamse duo het goed. In het afgelopen jaar verraste HAEVN op festivals als Concert at SEA en Appelpop.

Volvo & BMW

Het nummer Where the heart is werd al snel opgemerkt door Volvo dat het nummer gebruikte onder een van hun reclames. Na de release van de commercial begon het nummer de Shazam charts te beklimmen in verschillende landen in Europa.

Finding out more

Snel na de release van de Volvo reclame werd de band benaderd door een ander automerk. Het nummer Finding out more werd gebruikt onder een reclame voor BMW. Deze exposure zorgde voor een vliegende start voor de jonge band. Met de komst van drummer David Broeders en gitarist Tom Veugen was HAEVN compleet.

Dé live-band van 2016

De hit Finding Out More werd veel gedraaid op de Nederlandse radio en meer dan 3 miljoen keer gestreamd op Spotify. Volgens verschillende media, zoals Volkskrant, Trouw en Spotify, was HAEVN dé band die je in 2016 gezien moest hebben.

HAEVN

Op dit moment werkt HAEVN aan een debuut album, waarop ook de nummers Where the heart is en Finding out more te horen zullen zijn.

Support-act Will Knox

Will Knox is een singer-songwriter uit London die sterke banden met Nederland heeft. Als schrijver heeft hij al samengewerkt met vele Hollandse topartiesten als Miss Montreal, Vinchenzo en Dotan, waarmee hij ook een BUMA/STEMRA award won. Vorig jaar bracht hij het album ‘The River Ink’ uit en kwam in de Nederlandse Album Top 40 te staan. Knox heeft de gave om het publiek binnen no time mee te nemen in een verhaal. Zijn nummers bedekken je stuk voor stuk onder een warme deken van hoop en melancholie.

 

Website HAEVN

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

 

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and  ticketmaster.nl.

HAEVN consists of producer/songwriter Marijn van der Meer and film score composer/producer Jorrit Kleijnen. Their unique combination of cinematic melodies and warm vocals already resulted in the wonderful tracks ‘Where The Heart Is’ and ‘Finding Out More’. Their first song ‘Where The Heart Is’ was quickly discovered by Volvo and they used it for one of their commercials.

HAEVN was this year’s 3FM Serious Talent and toured several pop venues in the Netherlands, as De Oosterpoort, with The Brahms and Son Mieux. The band currently is working on their debut EP. The song ‘Bright Lights’ is their most recent single.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertverslag Maxazine (H. Kreutzer)

“HAEVN beet dit jaar de spits af in de gigantische klankkast die de Stevenskerk is. Een band bestaat nog niet zo lang: Een jaar geleden gade band zijn eerste live-concert in Barbarossa. Nu staat de band al op een voetstuk, zonder dat deze een CD uit heeft, een bijzondere ervaring. Totaal uitverkocht stonden ze zaterdagavond in de Stevenskerk.”

Lees hier het volledige concertverslag.