Heather Nova

+ support : Mishka 1 recensie
Datum
wo 17 februari 2016
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

De singer-songwriter Heather Nova loopt al een tijdje mee in de muziekwereld. In de jaren negentig gaf ze een boost aan de popmuziek met twee akoestische poprockalbums: ‘Oyster’ (1994) en ‘Siren’ (1998). Na vele tours en zes albums later is er sinds mei haar negende album ‘The Way It Feels’. Het album klinkt heel natuurlijk en tegelijkertijd buitenaard. Er zijn invloeden van americana en donkere folk te horen, mede mogelijk gemaakt door banjo en pedal steel. Dit is anders dan Nova voorheen liet horen, maar het album heeft nog steeds de gebruikelijke Heather-kenmerken in de vorm van haar karakteristieke stem die sterke songteksten zingt.

Zelf zegt ze over het album: “Luister alsjeblieft goed naar dit album. Noem me maar ouderwets, maar ik prefereer het nog steeds te denken dat ik je mee kan nemen op reis. Alles is van te voren gepland. Mensen zetten platen niet meer op zoals voorheen. De concentratieboog is korter en iedereen wil meteen bevrediging. Toch is de kunst van het album nog steeds in leven. Ga achterover zitten. Sluit je ogen; tenzij je natuurlijk aan het autorijden bent, wat ik overigens een fantastische bezigheid vind om muziek bij te luisteren.”

Benieuwd naar het nieuwe album? In het voorjaar is Nova weer terug in Nederland om ‘The Way It Feels’ live te laten horen. Koop een kaartje. Ga achterover zitten. Sluit je ogen, en luister goed!

Website Heather Nova

Voorprogramma: Mishka
Het voorprogramma bij Heather Nova wordt verzorgd door singer-songwriter Mishka. Mishka maakt caribische muziek in de kern, met uitstapjes naar elektronische sounds. Van zware bas, roots reggae en akoestische ballads. De broer van Heather Nova kan het allemaal!

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Albumrecensie OOR.nl (Hans van der Maas)

” Nu, 21 jaar later, is de zangeres en muzikante uit Bermuda toe aan haar negende album en dat is een waar meesterwerk geworden”

Lees hier de volledige albumrecensie