Henry van Loon

Sleutelmoment (reprise) 4 recensies
Datum
do 15 maart 2018
Tijdstip
20:15 - 21:45
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

“een van de getalenteerdste komieken van Nederland” (Het Parool ****)
Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de hoofdrol in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn voorstelling ‘Sleutelmoment’ zou het weleens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren, want hij is “een van de getalenteerdste komieken van Nederland” (Het Parool ****).

 

tekst en spel: Henry van Loon | tekstadvies: Rik van den Bos | regie: Gijs de Lange | muziek: Peter Sambros en Jan & Keez Groenteman

 

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ de Volkskrant

“Na vier soloprogramma’s heeft Henry van Loon een bijzondere comedystijl ontwikkeld, waarin hij stand-up, types, liedjes en visuele grappen samenbrengt. Zijn verhalen hebben vaak een herkenbaar vertrekpunt uit het dagelijks leven, maar worden algauw compleet surreëel. Door Van Loons acteertalent worden deze situaties beeldend en verfijnd tot leven gewekt, met knappe typeringen van de meest uiteenlopende mensen.”

★★★★ 8weekly

“Henry van Loon weet gekte maximaal uit te buiten. (…) Hij laat zien dat hij de kunst van het absurdisme beheerst.”

★★★★ Het Parool

“Een van de getalenteerdste komieken van Nederland.”

★★★★ Theaterkrant

“Fascinerend en bijzonder grappig.”