Het Laagland

Gewoon held (8+) 2 recensies
Datum
zo 23 december 2018
Tijdstip
14:30 Tijdschema
Locatie
Stadsschouwburg

Tijdschema

14:25Zaaldeuren open
14:30Aanvang voorstelling
15:35Einde voorstelling

Tijden onder voorbehoud

Deze voorstelling is onderdeel van het jeugdtheaterfestival Wintervuur, klik hier voor meer informatie en voorstellingen tijdens de kerstvakantie.

Supernormaal superverhaal

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man!
Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held.
Het Laagland brengt na JORIS & DE DRAKENTEMMERS (winnaar Zapp Theaterprijs) deze nieuwe heldenvoorstelling, in een regie van Lennart Monaster (Bezoek voor Beer, De Kleine Cowboy), voor alle helden van 8 tot 108.

Superhelden verkleedfeest

Heb jij ook een superheld en vind je het leuk om je te verkleden? Kom dan verkleed als je favoriete superheld naar de voorstelling.

concept en idee: Inèz Derksen | regie: Lennart Monaster | spel: Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Kiki van Aubel en Aafke Buringh

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ De Limburger

“Hartverwarmend.”

Theaterkrant

”Deze propvolle, energieke jeugdvoorstelling biedt een tegenwicht aan de prestatiemaatschappij, het moeten-moeten-moeten van school en sport en muziekles.”