Het Nationale Theater

Othello 3 recensies
Datum
di 27 maart 2018
Tijdstip
20:15 - 22:15 Inleiding om 19:00
Locatie
Stadsschouwburg

Confronterend, humoristisch en brutaal; Othello in regie van Daria Bukvic

Daria Bukvic maakte al naam met succesvolle voorstellingen als ‘Nobody Home’ en ‘Jihad’ en is vanaf 2017 als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In haar eerste regie voor het gezelschap maakt dit grote talent een eigenzinnige bewerking van ‘Othello’. Confronterend en met een vleugje humor maakt ze van Shakespeares klassieker een spannend stuk over discriminatie en afgunst: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt voor deze ‘Othello’ een nieuwe vertaling en bewerking.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Recensie de Volkskrant

“Daria Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf. Haar Othello is gewaagd, bij vlagen meeslepend en naar het einde toe verpletterend. Geef dit talent vooral vrij baan.”

★★★★ Recensie NRC Handelsblad

“Haar regie (Daria Bukvić) is van begin tot eind spannend en actueel. De voorstelling is voorbeeldig en consequent uitgedacht.”

★★★★ Recensie Telegraaf

“Deze Othello is fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid”