Het Nationale Theater

The Nation 6 recensies
Datum
vr 1 december 2017
Tijdstip
18:00 - 23:00
Locatie
Stadsschouwburg

LET OP: de aanvangstijd voor The Nation is verplaatst van 18:30 uur naar 18.00 uur.

Vijf uur durende theatermarathon vol cliffhangers van 18:00 uur tot 23:00 uur

‘The Nation’ is een Netflix-serie op toneel. Het stuk laat zien dat er nooit één iemand gelijk heeft. Met een cast die de sterren van de hemel speelt. Een theaterervaring, waarbij u gegarandeerd op het puntje van uw stoel zit!

‘The Nation’ is een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Het begint met een mysterie: de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Daarna volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.

De theatermarathon bestaat uit zes delen en in alle zes afleveringen gaat het om beeldvorming en identiteit: welk beeld hebben wij van de ander en welk beeld van onszelf presenteren wij in verschillende sociale contexten? Kunnen wij de ander nog zien als een individu, of zien wij hem of haar enkel als stereotype: de radicaliserende islamist, de linkse Gutmensch, de amorele ondernemer? Hoeveel moeite doen wij om voorbij het masker van de ander te kijken en wanneer durven wij zelf onze eigen maskers te laten zakken? In de continue strijd om onze eigen identiteit te bepalen, beschermen of bevechten raken we snel het zicht kwijt op waar het in het leven werkelijk om gaat.

Een elfjarig kind is verdwenen, maar waar je een grote gezamenlijke zoekoperatie verwacht, zien we vooral losgeslagen individuen die zichzelf aan de hand van deze tragedie profileren.

“The Nation brengt de straat in het theater, en het theater in de politiek. Een overrompelende voorstelling die je nauwelijks tijd geeft om bij te komen van alle razendsnelle dialogen, spannende wendingen en bijzondere karakters.” Jet Bussemaker

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ Recensie NRC Handelsblad

“Eric de Vroedts ‘The Nation’ is de theatergebeurtenis van het jaar.”

★★★★★ Recensie Theaterkrant

“Adembenemende ervaring.”

★★★★★ Recensie Trouw

“Houdt u van toneel? Ga dan naar The Nation. Houdt u niet van toneel? Ga dan naar The Nation.”

★★★★★ Recensie de Telegraaf

“Spannend, relevant en verslavend.”

★★★★ Recensie de Volkskrant

“Razend knap geschreven en schitterend geacteerd.”

★★★★ Recensie Parool

“Zeer belanghebbend theaterproject.”