Het Toneelhuis

Bagaar
Datum
ma 27 mei 2019
Tijdstip
20:15 Inleiding om 19:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Het Toneelhuis

Eerste rang

Normaal € 23,14

Tweede rang

Normaal € 18,51
CJP/Collegekaart € 12,85

Derde rang

Normaal € 15,94
CJP/Collegekaart € 12,85

Vierde rang

Normaal € 11,83
CJP/Collegekaart € 11,83

Vijfde rang

Normaal € 6,17
CJP/Collegekaart € 6,17
Normaal CJP/Collegekaart
Eerste rang € 23,14
Tweede rang € 18,51 € 12,85
Derde rang € 15,94 € 12,85
Vierde rang € 11,83 € 11,83
Vijfde rang € 6,17 € 6,17

Prijs inclusief € 3,60 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling is onderdeel van Internationale Selectie
Bekijk de hele selectie

Guy Cassiers bewerkt psychologische thriller

Met de bewerking van ‘Coup de Torchon’, een vermaarde psychologische thriller van filmregisseur Bertrand Tavernier, zet topregisseur Guy Cassiers zijn theatrale zoektocht naar de schaduwzijdes van de menselijke ziel voort. Een afdaling die hem eerder voerde langs voorstellingen als ‘Atropa. De wraak van de vrede’, ‘Duister hart’, ‘MCBTH’ en ‘De Welwillenden’.

Menselijke psyche en macht

Taverniers scherpzinnig inzicht in de menselijke psyche en in de machtsmechanismen die spelen, maken het verhaal tijdloos en prikken de mythe van de perfect geoliede samenleving door. Maak kennis in dit verhaal met Lucien Cordier, in het dagelijks leven een politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is de pispaal van de stad, die bedrogen wordt door zijn vrouw en de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij gaandeweg verandert van een zachtgekookt ei in een vileine misdadiger, die de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen.

Ga voor meer informatie naar: www.toneelhuis.be

naar de film ‘Coup de Torchon’ van Bertrand Tavernier en Jean Aurenche | bewerking en regie: Guy Cassiers en Lazarus | met: Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van Den Brande en Charlotte Vandermeersch | dramaturgie: Erwin Jans | scenografie: Tim Van Steenbergen | kostuum: Karen De Wolf | licht: Fabiana Piccioli | coproductie Toneelhuis en Arsenaal/Lazarus