Het Zuidelijk, Nieuwe Helden en Stage-Z

De Man Is Lam 4 recensies
Datum
wo 4 april 2018
Tijdstip
20:15 - 21:55
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Een zoektocht naar man-zijn anno nu

Echte mannen trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Maar de man van vandaag wordt ook geacht mee te snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aan te steken en de was te doen. Wie kan er ooit voldoen aan al die tegenstrijdige eisen? En wat wil de man eigenlijk zelf? Lucas De Man, Ahmet Polat en Rashof El Kaoui begonnen een persoonlijke zoektocht naar hun man-zijn. Ze spraken met wetenschappers en buurmannen, een pastoor en een imam, beste vrienden en volslagen vreemden. Ze volgden een mannenemancipatiecursus en een workshop Ontdek de Oerman in jezelf. Hun bevindingen delen ze graag met het publiek, mannen én vrouwen, in een caleidoscopisch portret van de hedendaagse Man.

“Een geestige zoektocht naar man-zijn anno nu”- de Volkskrant ★★★★

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Recensie Theaterkrant

“Lucas De Man voert het woord, op zijn bekende innemende manier.” “Wat voor man of vrouw je ook bent, je past altijd wel bij iemand, en nooit bij iedereen. Wees mens en durf te leven.”

Recensie NRC

“De voorstelling wint aan zeggingskracht als De Man zijn solo gebruikt voor individuele wederwaardigheden. Over vriendinnen die nietsontziende seks willen, bijvoorbeeld, en een hekel hebben aan de vrouwelijke man. Of het verhaal over Mo die emotioneel verdeeld is tussen zijn Turkse vader en Nederlandse moeder. Schitterend en bewogen”

★★★★ Recensie De Volkskrant

“De Man is snel, gevat, charmant, alles lijkt spontaan bij hem op te komen maar is minutieus voorbereid.”-

Trouw

“De Man Is Lam gaat over vaderschap, kwetsbaarheid, huilen, over een plek vinden in de maatschappij.”